Kanadski Javorov list 1 unca 31.11g 30mm

Kanadski Javorov list 1 unca 31.11g 30mm

2.287,19 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 2.131,21 €

999 na zalihi

SKU: 46 Kategorije: ,

Opis

Kanadski Javorov list – 1 unca 31.11g 30mm

Jednostavnog i čistog dizajna, kanadski Javorov list 1 unca smatra se jednim od vodećih svjetskih investicijskih zlatnika. Počeo se proizvoditi 1979. godine u Kanadskoj kraljevskoj kovnici (Royal Canadian Mint).

To ga čini jednim od najstarijih investicijskih zlatnika dostupnih u širokoj prodaji, uz južnoafrički Krugerrand i austrijsku Krunu. S prednje strane zlatnika istaknut je javorov list, nacionalni simbol Kanade. Stražnja strana predstavlja portret kraljice Elizabete II.

Kanadski javorov list specifičan je po sigurnosnim mjerama koje su uvedene u 2013. i 2015. godini. One uključuju lasersko mikro-ingraviranje na malom području prednje strane zlatnika, vidljivo samo pod povećanjem te radijalne linije u pozadini slike s obje strane novčića.

Zbog toga se zlatni Javorov list smatra najsigurnijim zlatnikom na svijetu, čije je krivotvorenje gotovo nemoguće. Javorov list od 1 unce smatra se standardnom veličinom ovog proizvoda.

Royal Canadian Mint postoji od 1901. godine. Prvih 30 godina djelovala je pod imenom Ottawa Mint. Kovnica proizvodi i prodaje paletu proizvoda od zlata visoke čistoće, srebra, paladija i platine. Uz poznate novčiće Javorov list, Royal Canadian Mint proizvodi poluge investicijskog zlata te zlatne i srebrne granule za uporebu u industriji i izradi nakita.

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Dodatne informacije

Težina

31,1 g.

Finoća

Država

Materijal

Proizvođač

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Feedback