Tri razloga zbog kojih je zalog zlata sve popularnija usluga u Hrvatskoj

/
Posted By
/
Categories

Zalog zlata sve je popularnija usluga u Hrvatskoj. Pokazuju to podaci internetskih pretraga, prema kojima se broj ljudi koji pretražuje ovu frazu povećao dva i pol puta od ožujka 2020. do ožujka 2024. godine. Ono što „tvrdi“ Google, potvrđuje i Auro Domus, u čijim poslovnicama sve veći broj klijenata traži uslugu zalagaonice. Prema iskustvima koje su s nama podijelili korisnici zaloga, za to su ključna tri osnovna razloga.

 

I novac i zlato

Zalog zlata osmišljen je kako bi klijentima omogućio da iskoriste vrijednost svog zlata, ali i da zadrže predmet u svom vlasništvu. Zbog toga je idealan izbor za osobe kojima je privremeno potrebna „financijska injekcija“, ali žele sačuvati svoju imovinu. Zalagaonica u poslovnicama Auro Domusa predstavlja nadogradnju otkupa zlata. Prvi dio usluge funkcionira jednako kao kada je u pitanju otkup zlata. Klijent dobiva ponudu, a po njenom prihvatu isplaćuje mu se dogovoreni iznos – odmah u gotovini. Nakon toga, uplatom rezervacije, klijent zadržava pravo ponovne kupnje predmeta u razdoblju koje mu odgovara,

 

Fleksibilnost i brzina
Čitav postupak zaloga vrlo je brz, jednostavan i siguran. Dovoljno je svega nekoliko minuta za procjenu i isplatu sredstava, nakon čega se potpisuje ugovor kojim se klijentu jamči mogućnost ponovne kupnje predmeta. Pritom klijent ima punu fleksibilnost kod odabira trajanja rezervacije – želi li kratki rok od 8 dana, srednji od 15 dana te onaj od 30 dana. O duljini trajanja roka, ovisi i visina iznosa rezervacije. Založeni predmet je moguće otkupiti i prije dogovorenog isteka roka, koji se, uz dogovor, može i produljiti. Važno je napomenuti kako je tijekom čitavog vremena trajanja rezervacije predmeti čuvani u osiguranoj pohrani.

Informiranost i dostupnost
Kako naši klijenti ne bi morali brinuti o rokovima isteka zaloga, Auro Domus brine umjesto njih. Naime, o isteku rezervacije klijente obavještavamo porukom elektronske pošte i SMS-om 72 sata prije njenog završetka. U tom trenutku klijenti mogu produžiti trajanje rezervacije ili uplatiti preostali iznos i ponovo preuzeti svoje zlato. Usluga zaloga zlata dostupna je u svim poslovnicama tvrtke Auro Domus.

 

Feedback