Otkup zlata

Auro Domus, hrvatska novčarska institucija specijalizirana za trgovinu zlatom

Otkup zlata stoljećima je djelatnost prisutna u zlatarskom poslu. Ona omogućuje jednostavan i ekološki prihvatljiv način dolaska do zlata kao sirovine.
Otkupljeno zlato se tali, rafinira te prerađuje. Tim procesom dobiva se čisto zlato koje se kasnije koristi u industriji, za izradu nakita ili za izradu artikala koji spadaju u investicijsko zlato.
Koristi od tog procesa imaju i klijenti koji koriste uslugu otkupa zlata. Oni za svoj stari nakit, zlatnike, zubno zlato i druge artikle dobivaju isplatu u gotovini, na licu mjesta.

Otkup zlata u poslovnicama tvrtke Auro Domus

Osnivanjem tvrtke Auro Domus 2010. godine ova je djelatnost prvi puta organizirana na pristupačan i profesionalan način. Time je hrvatskim građanima omogućena legalna i diskretna zamjena lom zlata za isplatu odmah u gotovini. Procjenu zlata u našim poslovnicama provode educirani i ljubazni djelatnici ovlašteni za izradu ponuda za otkup zlata klijentima.

otkup lom zlata

Što otkupljuje otkup zlata?

Tvrtka Auro Domus otkupljuje sve vrste lomljenog zlata. To uključuje stari nakit, zubno zlato, ali i zlatne poluge i pločice. Investicijsko zlato otkupljuje se po posebnim iznosima koje prikazuje cjenik investicijskog zlata.

 • Zlatni nakit

  Zlatni nakit kao što su ogrlice, narukvice, prstenje ili naušnice najčešći su predmeti za otkup zlata. Imaju različit udio zlata, ali najčešće dolaze u varijanti od 14 ili 18 karata (oznake 585 i 750).

 • Zubno zlato i zlatni zubi

  Zubno zlato dolazi u nekoliko oblika. Zubne pločice najčešće imaju 22 karata, što ih svrstava među predmete s većim udjelom zlata. Zubne krunice uglavnom imaju 20 karata.

 • Zlatni satovi

  Zlatni satovi otkupljuju se bez satnog mehanizma, odnosno kao vrijednost se računa samo masa i čistoća zlata od kojeg je kućište sata izrađeno.

 • Lom zlato svih finoća

  Lomljeno ili lom zlato odnosi se na sve predmete koji u svom sastavu, u različitim udjelima, sadrže zlato ili srebro, ali više nisu za uporabu. Stanje takvih predmeta prilikom otkupa ne igra nikakvu ulogu pri određivanju vrijednosti.

Besplatna procjena vašeg zlata

Dio klijenata nije siguran želi li prodati svoje lomljeno zlato, ili samo želi doznati kolika je njegova vrijednost i radi li se o „pravom zlatu“ ili imitaciji. Djelatnici Auro Domusa izradit će im besplatnu procjenu i neobvezujuću ponudu za otkup. Pronađite najbližu poslovnicu Auro Domusa.

Zamjena zlata

Zamjena zlata znači istovremeno korištenje dvije usluge Auro Domusa. To su otkup zlata te kupnja investicijskog zlata. Naime, najpovoljniji uvjeti kod otkupa i prodaje zlatnih predmeta vrijede ukoliko se klijent odluči za opciju zamjene svog lomljenog zlata za investicijsko zlato.

Djelatnici Auro Domusa, nakon obavljene procjene, ponudit će mogućnost zamjene predanih zlatnih predmeta za dukate, zlatne pločice, poluge ili zlatnike, pri čemu će klijent moći umanjiti njihovu vrijednost za iznos na koji je procijenjeno lom-zlato. Kada je to moguće, klijentu će se ponuditi i dodatni popust na investicijsko zlato.

Više o otkupu zlata

Zanima vas otkup zlata, a niste pronašli odgovor na pitanje koje imate? Provjerite rubriku u kojoj su navedeni odgovori na česta pitanja. Ili nas za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte.

 

Prijavite se za besplatno savjetovanje

  Tražite investicijsko zlato?

  provjerite cijene i ponudu u našem web shopu!

  Feedback