Otkup srebra

Auro Domus, hrvatska novčarska institucija specijalizirana za trgovinu zlatom

Otkup srebra prateća je djelatnost uz otkup zlata. No, postoje i određene razlike. Zlato ima daleko veću vrijednost od srebra. U prosjeku, gram zlata vrijedi oko 80 puta više nego gram srebra. Zbog toga su i otkupne cijene srebra osjetno niže nego otkupne cijene zlata. 

Cijena srebra

Međutim, kod kupnje nakita, srebro i zlato često nemaju tako izraženu razliku u cijeni. Razlog je činjenica da sirovina čini samo jedan dio troškova proizvodnje nakita. Brojni drugi troškovi, primjerice trud majstora zlatara koji je izradio nakit ili dizajnera koji ga je osmislio, uglavnom su podjednaki. Dodani razlog su i marže trgovaca, koje su često znatno više kada je u pitanju srebrni nakit. 

otkup srebrnog nakita

Sve to dovodi do situacije u kojoj otkupna vrijednost srebra može biti manja od one po kojoj je predmet kupljen.  Naime, otkup srebra fokusira se samo na vrijednost sirovine plemenitog metala od kojeg je predmet izrađen. Točna vrijednost predmeta dobiva se besplatnom i neobvezujućom ponudom koju izrađuju stručni i ljubazni djelatnici tvrtke Auro Domus. 

Što otkupljuje otkup srebra?

Tvrtka Auro Domus otkupljuje sve predmete od srebra. To uključuje srebrni nakit, srebrni pribor izrađen u potpunosti od srebra, razne predmete od srebra kao što su tacne, pepeljare i ostale predmete od srebra, te srebrnjaci i srebrne poluge. Investicijsko srebro otkupljuje se po posebnim iznosima koje prikazuje cjenik investicijskog srebra. 

 • Srebrni nakit

  Srebrni nakit uglavnom ima udio srebra od 92,5 posto (oznaka 925), dok se rjeđe nalazi nakit s udjelom srebra od 90 posto (oznaka 900). 

 • Srebrni pribor za jelo

  Srebrni pribor za jelo može uključivati čaše, žlice, vilice, noževe, čak i prigodne tanjure. Pribor za jelo često je nešto manje čistoće od srebrnog nakita. Uglavno se radi o udjelu srebra od 80 posto (oznaka 800), a rjeđe 81,3 posto (oznaka 813) ili više. 

 • Srebrne tacne i pepeljare

  Kao i kada je u pitanju pribor za jelo, srebrne tacne ili pepeljare uglavnom su napravljene s udjelom srebra od 80 posto. Iako srebro s vremenom potamni ili dobije mrlje, nije ga potrebno čistiti prije otkupa. 

 • Srebrnjaci i srebrne poluge

  Srebrnjaci i srebrne poluge koje imaju certifikate otkupljuju se po posebnim cijenama. Za razliku od investicijskog zlata, na srebro se plaća PDV, zbog čega je razlika između prodajne i otkupne cijene veća.

 

Besplatna procjena vašeg srebra

Djelatnici Auro Domusa obavljaju stručnu i besplatnu procjenu vrijednosti srebra. Nakon vaganja i utvrđivanja vrijednosti predmeta, klijentima će ponuditi iznos za otkup srebra. Procjena ne obvezuje klijente na prodaju. Ako klijent odluči prihvatiti ponudu, isplata je u gotovini i na licu mjesta.
Pronađite najbližu poslovnicu Auro Domusa.

Više o otkupu srebra

Zanima vas otkup srebra, a niste pronašli odgovor na pitanje koje imate? Provjerite rubriku u kojoj su navedeni odgovori na česta pitanja. Ili nas za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte.

Tražite investicijsko zlato?

provjerite cijene i ponudu u našem web shopu!

Feedback