Što morate znati ako vas zanima otkup zlata

/
Posted By
/
Categories

Kada se spomene otkup zlata, često se pojavljuju mnoga pitanja. Tko će kupiti moje zlato?  Koje predmete otkupljuju poslovnice za otkup zlata? Teško je znati odakle početi ako nikada prije niste prodavali staro zlato. Međutim, nije nemoguće naučiti.

 

Iako je staro zlato poput vašeg slomljenog nakita možda beskorisno za svakodnevno nošenje, ono može biti vrlo vrijedno kao sirovina. U istom trenutku možete se “riješiti” predmeta koji vam zauzimaju mjesto u ladicama i jednostavno doći do značajne isplate u gotovini.

 

Tijekom posljednjih petnaestak godina otkup zlata prešao je iz “divlje zone” u okvire profesionalne i standardizirane usluge. Auro Domus jedan je od najzaslužnijih za tu promjenu na tržištu, jer je aktivnost koja se nekad odvijala “ispod pulta” u zlatarnama doveo na razinu kakvu otkup zlata zauzima u drugim europskim zemljama.

 

Otkup zlata – što je važno znati

 

Iako je otkup zlata već desetljeće i pol česta tema u javnosti, a stotine tisuća građana već su koristile usluge Auro Domusa za isplatu stotina milijuna eura, još uvijek je važno raditi na edukaciji tržišta i klijentima objasniti što je važno znati ako razmišljaju o otkupu zlata.

 

 

Cijena zlata. Zlato je burzovna roba čija se cijena konstantno mijenja. Ona ovisi o tržišnim uvjetima, ponudi i potražnji, kao i nizu drugih makroekonomskih trendova koji oblikuju globalnu ekonomiju. Zato je važno da trgovac zlatom ima poveznicu na svjetsku burzu, kako bi u svakom trenutku klijentima mogao ponuditi čim aktualniju cijenu za njihovo staro zlato.

 

Kvaliteta zlata. Nije svaki nakit jednake kakvoće. Ono što se u zlatarstvu često izražava karatima, zapravo označava udio čistog zlata u određenom predmetu. Tako 14-karatni nakit ima 58,5% udjela zlata, dok 18-karatni nakit ima 75% udjela zlata, dok ostatak otpada na druge metale.

 

Procjena zlata. Vrijednost starog zlata računa se kombinacijom udjela čistog zlata u predmetu i burzovne cijene zlata. Procjena koju Auro Domus daje uključuje i troškove kasnije obrade, osiguranja te transporta metala, stoga predstavlja realnu tržišnu cijenu u određenom trenutku. Ono što je važno jest da Auro Domus osigurava besplatnu procjenu koja ne obvezuje klijenta na prodaju, što predstavlja dobru priliku i za neobaveznu provjeru vrijednosti starog nakita.

Isplata u gotovini

 

Nakon određivanja vrijednosti predmeta, klijentima je često ključna informacija i o uvjetima isplate. Auro Domus svaki otkup zlata isplaćuje odmah i u gotovini, pod uvjetom da iznos ne premašuje zakonsku granicu za gotovinsku isplatu u visini od 10.000 eura. Tada se iznos isplaćuje klijentu putem transakcijskog naloga na njegov bankovni račun, unutar 24 sata od provedenog otkupa.

 

Želite li biti sigurni da ćete dobiti brzu, jednostavnu, transparentnu i sigurnu uslugu, dobro je obratiti pozornost i na reputaciju tvrtke za otkup zlata. Auro Domus, kao pionir ove usluge na hrvatskom tržištu, tijekom petnaest godina poslovanja obradio je stotine tisuća transakcija bez greške u isplati klijentima, uvijek uz transparentnu prateću dokumentaciju na kojoj je navedena vrijednost zlata i način isplate.

 

Trebate li dodatne informacije o otkupu zlata, posjetite neku od poslovnica Auro Domusa ili nazovite naš besplatni info-telefon 0800 7372.

 

Feedback