Krugerrand 1 unca 33.93g 32.77mm

Krugerrand 1 unca 33.93g 32.77mm

2.302,09 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 2.146,99 €

998 na zalihi

SKU: 38 Kategorije: ,

Opis

Krugerrand 1 unca – Refinery Rand

Južnoafrički zlatnik Krugerrand najprodavaniji je svjetski zlatnik od jedne unce. Iako ima udio zlata 916/1000, masom teži nešto više od jedne unce, stoga sadrži točno jednu uncu čistog zlata. Proizvodi se od 1967. godine u južnoafričkoj rafineriji Rand. Ukupno je proizvedno više od 50 milijuna zlatnika Krugerrand.
Svoje ime dobio je prema Paulu Krugeru, predsjedniku JAR-a u četiri mandata. Popularnost ovih zlatnika jamči im i odličnu mogućnost prodaje diljem svijeta, budući da ih u ponudi imaju praktički svi trgovci zlatom.
Rafinerija Rand najveći je integrirani kompleks za preradu i topljenje plemenitih metala u svijetu. Osnovana je 1920. godine za rafiniranje zlata u Južnoj Africi. Južnoafrička republika jedno je od ključnih svjetskih izvorišta zlata. Do osnivanja vlastite rafinerije, svo zlato prevozilo se na obradu u London. U proteklih 100 godina, ova rafinerija, zahvaljujući velikoj količini dostupnog zlata, postala je najveća u svijetu. Pretpostavlja se da je rafinerija Rand obradila čak 30 posto svog zlata koje se trenutačno nalazi u optjecaju.

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

 

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback