procjena zlata manja

Što očekivati pri otkupu zlata?

/
Posted By
/
Categories

Otkup zlata i srebra pojavom tvrtke Auro Domus postala je visoko profesionalizirana djelatnost. Već su je koristile stotine tisuća građana, a kroz iskustvo stečeno kroz više od deset godina poslovanja pokazalo se koje nedoumice imaju klijenti prilikom prodaje zlata. Ovi kratki savjeti odnose se upravo na to što možete očekivati pri otkupu zlata.

Što očekivati pri otkupu zlata? Donosimo nekoliko važnih savjeta.

Kako biste čim uspješnije realizirali otkup i prodali svoje zlato za značajan iznos u gotovini, bilo bi dobro da obratite pažnju na ove savjete.

Važno je znati što prodajete

Kako “nije zlato sve što sja”, kao što nije ni svako zlato „isto“. Jednostavnom provjerom možete saznati kakvog je sastava zlato u vašem vlasništvu – radi li se o pravom zlatnom nakitu ili bižuteriji, ali i koliko „karata“ ima. Početni korak za utvrđivanje ovih činjenica je žig na unutrašnjosti nakita. Ova oznaka daje uvid u udio čistog zlata u predmetu. Primjerice, piše li 585 na vašem prstenu, to znači da se radi o 14-karatnom zlatu s udjelom „čistog“ zlata od 58,5 posto.

Bitno je znati razliku između investicijskog i lom-zlata

Investicijsko zlato predstavlja zlatne poluge i pločice te zlatnike i dukate koji imaju visoki udio zlata. Radi se o artiklima kojima se trguje i čija je funkcija očuvanje investicije. Investicijsko zlato se prodaje po posebnom cjeniku kojeg možete pronaći u našem webshopu, a oslobođeno je poreza i kod kupnje i kod prodaje. S druge strane, lom-zlato se koristi isključivo kao sirovina, koja se naknadno tali i obrađuje. Zbog toga je i njegova cijena po gramu niža. Dodatno, s obzirom na to da ne postoji unficiranost proizvoda, prije kupnje nužno je pregledati predmete i napraviti procjenu.

Što očekivati pri otkupu zlata

Kod otkupa zlata investicijsko i lom zlato postižu različitu cijenu

Važno je kome prodajete zlato

Auro Domus ima velik broj poslovnica diljem Hrvatske i lider je u djelatnosti trgovine plemenitim metalima u Hrvatskoj, koji jamči isplatu u gotovini na licu mjesta za otkupljeno zlato. Ako želite odmah dobiti novac za svoje zlato, provjerite nudi li otkupljivač tu mogućnost. Također, budite sigurni može li trgovac odmah isplatiti dogovoreni iznos.

Zatražite besplatnu procjenu

Ukoliko niste sigurni koliko vaše zlato vrijedi, niti radi li se uopće o pravom zlatu, donesite ga u najbližu poslovnicu Auro Domusa. Tu će ga naši educirani djelatnici besplatno testirati i pružiti Vam  neobvezujuću procjenu vrijednosti. Ukoliko se odlučite na prodaju, novac će Vam isplatiti na licu mjesta.

Više informacija o otkupu zlata možete saznati u ovom zanimljivom videu, na web stranici Auro Domusa te pozivom na besplatni broj info telefona 0800/7372.

Feedback