srebro poluge scaled

Srebro je tražena investicija

//
Categories

Srebro je tražena investicija – pokazuju podaci američke kovnice (US Mint) čija je prodaja srebra u siječnju najveća u posljednjih pet godina. Osim investicijskog srebra u obliku srebrnjaka i srebrnih poluga, srebro je traženo i u industriji.

Srebro je tražena investicija s dobrom perspektivom

Cijena srebra je prilično volatilno započela 2022. godinu,  varirajući u cijeni skoro 3 USD za uncu. No, usprkos toj promjenjivosti, srebro je zabilježilo porast fizičke potražnje. Američka kovnica tako je prodala 5 milijuna USD vrijednih unci srebra, dok je prodaja srebrnjaka narasla za 4,6 % u odnosu na isto razdoblje lani.

Tijekom 2021. godine omjer zlata i srebra lagano je rastao i dosegao 80 bodova. To znači da trenutno unca zlata vrijedi kao 80 unci srebra. Ole Hansen iz banke Saxo smatra kako je ovakva slabija izvedba srebra u odnosu na zlato razlog povećanoj potražnji. “Ovo predstavlja dobru priliku ulagačima za nabavu srebra sada, dok je relativno podcijenjeno” – zaključuje. No, ne raste samo potražnja za srebrom već i za zlatom. “To ne čudi s obzirom na to da svakodnevno svjedočimo podizanju cijena. Kao i sve nesigurnijoj geopolitičkoj situaciji u svijetu, osobito u vezi s Ukrajinom” – ističu u Saxu. Mnogi stručnjaci tvde da srebro ima dobru perspektivu rasta u bližoj budućnosti.

Srebro je tražena investicija

Srebro je traženi investicijski metal s dobrom perspektivom rasta vrijednosti

Ulaganje u srebro – diverzifikacija vašeg portfelja

Srebro ima solidan potencijal rasta vrijednosti zbog njegove bitne uloge u industriji. Uslijed sve jače orijentacije na zelene energije, očekuje se porast globalne potražnje za ovim metalom. Primjerice, srebro je ključan element u solarnim panelima na koje odlazi čak 11% ukupne industrijske potražnje za srebrom. Predviđa se da će ove godine potrošnja srebra u ovom sektoru skočiti sa 100 na 140 milijuna unci.

Posjedovanje investicijskog srebra osigurava neovisnost od monetarnog sustava i pogubnih utjecaja inflacije. Ono može biti korisno kod diverzificiranja rizika vašeg portfelja. Poput investicijskog zlata, srebro je jedno od najefikasnijih oblika dugoročne štednje i očuvanja vrijednosti imovine.

Veliki raspon artikala investicijskog srebra možete pronaći u Auro Domus-u. Od raznolikih srebrnjaka do pločica i poluga mase od 20 grama pa sve do 1 kilograma. Proizvode od srebra možete nabaviti u poslovnicama Auro Domusa diljem Hrvatske ili brzo i jednostavno, iz udobnosti vašeg doma, na našem web shopu. Većina artikala investicijskog zlata i srebra dostupna je za dostavu u roku od 24 sata.

 

Feedback