shutterstock 1554096983 scaled

Ulaganje u srebro – razborito ulaganje

//
Categories

Ulaganje u srebro oduvijek je značilo ulaganje u sigurnu vrijednost. Srebro je, poput zlata, plemeniti metal koji je stoljećima imao monetarnu ulogu. Danas je traženo kao investicija a ima i značajnu primjenu u industriji. Očekuje se da će potražnja za srebrom još rasti a time i njegova vrijednost.

Ulaganje u srebro – lako dostupna investicija

Srebro se u prirodi nalazi desetak puta češće od zlata. No, cijenom je trenutno oko 75 puta povoljnije od žutog metala. Visoki cjenovni omjer u odnosu na zlato otkriva potencijal rasta cijene srebra u budućnosti. Zbog relativno niže cijene u odnosu na zlato, srebro većini ljudi predstavlja lako dostupno ulagačko sredstvo. Stoga je  ono mnogim malim i velikim ulagačima omiljena dugoročna investicija i dobra prilika za povećanje vrijednosti imovine.

Srebro ima značajnu primjenu u industriji gdje je nakon nafte druga najkorištenija sirovina.  Više od 50% proizvedenog srebra koristi u industrijske svrhe – najviše u elektronici i automobilskoj industriji a široku primjenu ima i u medicini. Procjenjuje se da će potražnja za ovim vrijednim metalom sve više rasti.

Kupci vole proizvode investicijskog srebra jer su veoma praktični za male, ali češće kupovine. Jednako tako i za unovčavanje manjih vrijednosti u slučaju potrebe.  Primjerice, ukoliko posjedujete srebro a zatreba vam novac, ne morate prodavati zlatnike ili poluge veće gramaže. Poput zlata, lako ga je bilo gdje u svijetu i u svakom trenutku zamijeniti za novčanu valutu.

Ulaganje u srebro

Srebro ima veliki potencijal rasta potražnje i cijene

Veliki izbor srebrnjaka i srebrnih poluga

Auro Domus nudi veliki raspon artikala investicijskog srebra. Od raznolikih srebrnjaka do pločica i poluga mase od 20 grama sve do 1 kilograma. Tu su popularni Bečki filharmoničar, Marija Terezija, Američki orao, kanadski Javorov list i drugi. Proizvode od srebra možete nabaviti u poslovnicama Auro Domusa diljem Hrvatske ili brzo i jednostavno, iz udobnosti vašeg doma, na našem web shopu. Većina artikala investicijskog zlata i srebra dostupna je za dostavu u roku od 24 sata.

Feedback