Zlatna poluga 5 g

Zlatna poluga 5 g

389,12 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 358,93 €

993 na zalihi

SKU: 30 Kategorije: ,

Opis

Zlatna poluga 5 g Münze Österreich

Zlatna poluga 5 g Münze Österreich dobar je odabir za kontinuiranu štednju u zlatu. Brojni klijenti odlučuju se na mjesečno ulaganje u ove poluge. Za to im je dovoljan relativno skroman financijski ulog.

S vremenom, na taj način, akumuliraju veću imovinu u investicijskom zlatu. Također, na ovaj se način štite od naglih promjena vrijednosti zlata, budući da kontinuiranim ulaganjem osiguravaju kupnju po prosječnoj vrijednosti dužeg vremenskog razdoblja. Svaka zlatna poluga ima vlastiti serijski broj.

Münze Österreich svoje manje i srednje poluge (od 1 g do 100 g) dostavlja u originalnom vakumiranom i plastificiranom pakiranju (takozvani „blister“) koje ujedno predstavlja i certifikat. Auro Domus dodatno svojim klijentima osigurava ekskluzivno pakiranje koje olakšava čuvanje poluga. Dodatno, Auro Domus izdaje i vlastiti certifikat koji jamči izvornost i kvalitetu poluge.

Austrijska kovnica Münze Österreich u vlasništvu je središnje banke ove države. Jedna je od najstarijih kovnica u svijetu. Prvi puta u službenim povijesnim zapisima spomenuta je 1371. godine. No, povijest joj je oko dva stoljeća duža.

Uz njen postanak veže se zanimljiva priča. Na povratku s Križarskog rata, Richard Lavljeg srca zarobljen je u Austriji zbog ranije uvrede prema vojvodi Leopoldu V. Richard je svoju otkupninu platio s 15 tona srebra. Leopold je odlučio od tog srebra iskovati novčiće, čime je pokrenuta povijest kovnice u Beču.

Uz zlatnike, Münze Österreich proizvodi austrijske kovanice eura, kao i komemorativne medalje. Auro Domus službeni je partner kovnice Münze Österreich u Hrvatskoj.

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback