stednja u zlatu scaled

Štednja u zlatu sigurna je štednja

//
Categories

Štednja u zlatu mnogo je isplativija alternativa bankovnoj štednji. Cijene rastu i obaraju sve rekorde, a kamatne stope su još uvijek blizu nuli. Čak i ako porastu, ne mogu zaštititi novac od inflacije.

Štednja u zlatu štiti od inflacije

Prema izvještaju Državnog zavoda za statistiku, cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju narasle su u lipnju za 12,1% u odnosu na isti mjesec prošle godine. Oni koji imaju ušteđenu gotovinu sa zabrinutošću prate ove podatke. Promatrajući svaki dan sve više cijene proizvoda i usluga, svjesni su da im ono što su naporno zaradili vrijedi sve manje.

Ljudima je ušteđevina potrebna kao “sigurnost” za budućnost. S ušteđenom svotom žele raspolagati onda kada im bude bila potrebna. Stoga im inflatorno obezvrjeđivanje gotovinske imovine ruši dugoročni plan štednje i stvaranja imutka. Jedan od najboljih načina izbjegavanja gubitka kupovne moći je štednja u zlatu. Danas se ovoj opciji okreće sve više građana. Jedan od najvažnijih razloga za to je prinos kojeg investicijsko zlato može donijeti. Prosječan rast cijene zlata u zadnjih dvadeset godina iznosi preko 8% godišnje, što je značajno više od većine drugih oblika ulaganja i štednje. Kuna, euro i druge fiat valute za to su vrijeme gubile na vrijednosti, a cijena zlata narasla je za čak 6 puta!

Štednja u zlatu

Štednja u zlatu sve je popularnija jer najsigurnije čuva vrijednost uloženog

Hrvati sve više štede u zlatu

Građani Hrvatske, za razliku od štediša u razvijenim zapadnim zemljama, tek posljednjih godina značajnije alociraju dijelove svoje imovine u zlato. Za to je zaslužna sve bolja informiranost o ulagačkim mogućnostima i investicijskom zlatu. Kao i činjenica da je investicijsko zlato oslobođeno troška PDV-a, kod kupnje i kod prodaje. To znači da sva zarada od prodaje investicijskog zlata ostaje u rukama ulagača.

Do kraja godine Hrvati moraju ušteđene kune pretvoriti u eure. Kako i euri svakodnevno gube vrijednost, dobar je trenutak da se kunski viškovi ulože u štednju u zlatu. Auro Domus ima razgranatu mrežu poslovnica diljem Hrvatske gdje se to može učiniti po najpovoljnijim uvjetima. Nazovite besplatan broj info telefona 0800/7372, saznajte sve što vas zanima i dogovorite se za kupnju zlata u poslovnici po vašem izboru. Zlato možete jednostavno i brzo kupiti i putem web shopa. Štedite mudro i sačuvajte vrijednost svoje imovine!

Feedback