usd i zlato

Uloga zlata u monetarnom resetiranju

//
Categories

Uloga zlata u monetarnom resetiranju koje je prema Maximeu Bernieru neizbježno, bit će ključna. Proces će biti globalne naravi, praćen dedolarizacijom i povećanjem vrijednosti roba, osobito zlata.

Uloga zlata u monetarnom resetiranju

Globalno monetarno resetiranje je neizbježno – smatra Maxime Bernier, bivši ministar u kanadskoj vladi i osnivač Narodne stranke Kanade. Glavni uzrok tome je činjenica da fiat valute gube vrijednost zbog pretjeranog tiskanja novca. Američki dolar će biti skinut s trona kao dominantna globalna pričuvna valuta, a zamijenit će ga valute podržane robama odnosno zlatom – ocjenjuje Bernier. On se još od 2010.godine zalaže za valutne sustave s fiksnim pokrićem u robi poput klasičnog zlatnog standarda, kojeg su SAD i Kanada usvojile u 19. stoljeću.

“Sustav novca podržanog robom će se dogoditi”- rekao je. “Ne znam kada, ali sustav fiat novca ne može još dugo funkcionirati. I nakon mnogo desetljeća, sa svim ovim nagomilanim dugom i tiskanjem novca u Americi i Europi, morat će završiti.” – zaključuje. Smatra da središnje banke moraju ukrotiti inflaciju, nakon čega treba napraviti monetarni reset i koristiti novac temeljen na zlatu.

uloga zlata u monetarnom resetiranju

Uloga zlata u monetarnom resetiranju mogla bi biti ključna – smatra Maxime Bernier

Zlato ima svevremensku vrijednost

Bernier napominje kako je trend dedolarizacije već započeo. Tome svjedočimo svakim danom sudeći prema aktivnostima koje poduzimaju zemlje BRICS-a. Rusija, Kina, Indija, Brazil i Južnoafrička republika aktivno rade na uvođenju nove globalne rezervne valute. “Oni žele imati novu valutu temeljenu na robi, a možda i na zlatu” – ocjenuje.

Zlato je kroz dugu povijest imalo funkciju novca. Bilo kao izravno platežno sredstvo, bilo kao materijalna podloga valutama. Strelovit porast cijena zlata posljednjih nekoliko godina ponajprije ukazuje na krizu povjerenja u novac. Kao i na rastuće nepovjerenje u gospodarske i financijske institucije. Papirnata valuta u krizi prestaje biti simbol vrijednosti, a percepcija zlata kao simbola trajne vrijednosti sve je veća.

Investicijsko zlato u formi zlatnika ,zlatnih pločica i poluga dostupno je i građanima Hrvatske. U osamdesetak poslovnica Auro Domusa diljem zemlje moguće je savjetovati se s stručnjacima i odabrati željeni proizvod. Detaljna i informativna web stranica nudi pregled cjelokupne ponude, a tražene informacije moguće je dobiti i na besplatnom broju telefona 0800/7372.

Feedback