Poluga Cijene Blog 002

Kada kupiti zlato?

//
Categories

Kada kupiti zlato – pitaju se mnogi ulagači u ovaj plemeniti metal. Cijena zlata je u padu i mnogi se pitaju kako će se dalje kretati i je li sad dobra prilika za kupnju?

Kada kupiti zlato – pitanje je na koje bi svi voljeli znati odgovor

Uslijed podizanja kamatnih stopa od strane američke ali i drugih središnjih banaka te potisnuta snažnim dolarom, cijena zlata je u padu. Obveznice trenutno ulagačima predstavljaju primamljivu investiciju, te dio kapitala prebacuju iz zlata. Onome tko posjeduje zlato sigurno nije svejedno vidjeti kako cijena pada. No, s druge strane, niska cijena znači i dobru ulaznu priliku za kupnju.

Fluktuacije cijena sasvim su normalna pojava na svim tržištima i u svim vremenima. Pa i na tržištu zlata. No, neke druge ulagačke opcije, poput dionica, fluktuiraju mnogo više. Ovisno o industriji, dionica u koju ste uložili mogla bi se srušiti preko noći i nikada se više ne oporaviti. Sa zlatom to ipak nije slučaj i takvog se scenarija ne treba bojati.

Zlato povijesno dugoročno zadržava svoju vrijednost. Ljudi uglavnom ulažu u zlato kao zaštitu od inflacije i pada vrijednosti papirnatih valuta. Za razliku od, primjerice nekretnina, korištenje zlata kao investicije omogućuje brzo unovčavanje u slučaju da vam zatreba gotovina. Dakle, koje je najbolje vrijeme za kupnju zlata?

kada kupiti zlato

Kada kupiti zlato – pitaju se mnogi. Za kupnju zlata uvijek je pravo vrijeme jer ono dugoročno povećava vrijednost imovine.

Zašto je dobra ideja ulagati u zlato?

Može se reći kako je svako vrijeme dobro vrijeme za ulaganje u ovaj plemeniti metal. Financijski stručnjaci smatraju kako bi, zbog čim učinkovitije diverzifikacije imovine, svatko trebao oko 10% imovine posjedovati u zlatu. Ulaganje u zlato, osobito ono fizičko u obliku zlatnika i zlatnih poluga – dugoročno je ulaganje. Plemenite metale treba kupovati  s kapitalom koji nam neće biti potreban ni sutra ni u skorije vrijeme. Kupnja zlatnih i srebrnih poluga i zlatnika način je i da se zaštitite od inflacijskih ali i deflacijskih  učinaka tržišta.

U Auro Domusu, čije se poslovnice nalaze diljem Hrvatske, možete nabaviti proizvode investicijskog zlata prema vašim željama i mogućnostima. Informacije o štednji u obliku zlatnika i zlatnih poluga možete dobiti i pozivom na broj telefona 0800/7372.

 

 

Feedback