zlatna poluga u rukama scaled

Zlato je pouzdano ulaganje

//
Categories

Zlato je pouzdano ulaganje, pokazuju neumoljivi podaci tržišnih kretanja. Dok su, primjerice, cijene dionica i kriptovaluta u padu, a sva tržišta jako volatilna, cijena zlata prilično je stabilna.

Zlato je pouzdano ulaganje – pokazuje stabilnost u krizi

Nakon što su Federalne rezerve podigle kamatne stope od čak 75 baznih bodova, očekivala se puno jača korekcija cijene zlata. Ovo povećanje najveće je još od 1994. godine, a predsjednik Powell je najavio još jednu sličnu intervenciju u srpnju. Pesimizam ekonomista sve je izraženiji. Jer, rast kamatnih stopa služi kao učinkovito oružje u borbi protiv inflacije, no provocira kontrakciju. Već je vidljivo kako su financijska tržišta u velikim previranjima, a prisutna je i snažna  volatilnost. Dionice su završile najgore polugodište još od 1962. godine. Pad vrijednosti obojenih metala još je izraženiji. Sirovine poput aluminija i bakra već su desetljećima solidan indikator ekonomske aktivnosti. Sada oba metala bilježe dvoznamenkasti pad cijena. I kripto tržišta prolaze snažnu korekciju. No, u cijelom tom “medvjeđem okruženju” cijena zlata pokazuje svoju otpornost i postojanost. I dalje se drži oko vrijednosti od 1800 USD za uncu.

zlato je pouzdano ulaganje

Zlato je pouzdano ulaganje, pokazuju tržišni podaci.

Niska volatilnost – znak snage zlata

“Zlato  imalo relativno nisku volatilnost. To je znak snage zlata koje odlično radi svoj posao — ostaje postojano čak i usred previranja drugih dobara”, izjavio je stručnjak za plemenite metale Everett Millman. Analitičari smatraju da cijena zlata neće previše varirati do kraja godine. Ostaje osjetljiva na snagu dolara te na daljnje podizanje kamatnih stopa, ali i važna “sigurna luka” kapitala u turbulentnim vremenima pred nama. Stoga ulagači dio svog portfelja prebacuju u zlato kako bi zaštitili vrijednost svoje imovine.
To čine i brojni građani Hrvatske, pružajući povjerenje tvrtki Auro Domus. Na web shopu se može vidjeti cjelokupna  ponuda investicijskog zlata – pločica, poluga i zlatnika. Pozivom na besplatan broj telefona 0800/7372 mogu se dobiti i korisni savjet te saznati sve što vas zanima o ulaganju u zlato.
 
Feedback