zlato ispod poda

Zlato ispod kuhinjskog poda

//
Categories

Zlato ispod kuhinjskog poda, koje je pronašao jedan par iz Velike Britanije, svojim je nalaznicima donijelo pravo bogatstvo.

Zlato ispod kuhinjskog poda koje vrijedi milijune

Ovih je dana objavljena vijest kako je jedan britanski par u svojoj kući u mjestašcu Ellerbyu u Yorkshireu pronašao 260 starih zlatnika. Zlato je otkriveno kada su kod renoviranja kuhinje podigli stari pod. “Kad sam zabio kramp ispod tankog sloja betona naišao sam na nešto svjetlucavo. Mislio sam da su to žice električnog kabela, no onda sam shvatio da je to zlatni novčić!” – ispričao je vlasnik kuće koji je želio ostati anoniman. “Potom sam naišao na još nekoliko novčića, a onda i na limenku punu zlatnika” – oduševljeno je objasnio.

Zbirka zlatnika koja datira iz razdoblja od 1610. do 1727. godine pripadala je bogatoj trgovačkoj obitelji. Ta je loza izumrla sredinom 18. stoljeća, a zlatnici su ostali skriveni. Stručnjaci procjenjuju da je zlato mjereno današnjim novcem tada vrijedilo oko 100.000 funti. Danas su ih sretni nalaznici prodali na dražbi za čak 754.000 funti (6,5 milijuna kuna)! Najskuplji pojedinačni zlatnik postigao je cijenu od 62.400 funti (oko 540.000 kuna). Svi su oni stali u jednu metalnu posudu, ne veću od limenke soka. Ili piva, ako vam je draže.

zlato ispod kuhinjskog poda

Zlato ispod kuhinjskog poda bilo je skriveno u staroj limenci i jednom je paru donijelo pravo bogatstvo.

Otkup zlata otkupljuje i stare zlatnike

Ukoliko i vi naiđete na stare zlatnike, možete ih prodati i dobiti lijepu svotu novca. To je najjednostavnije i najbrže učiniti koristeći uslugu otkupa zlata u Auro Domusu. Ne trebate očekivati da ćete zlato pronaći kod svakog renoviranja neke stare kuće. No, možete ga pronaći u vašem domu, u vidu zaboravljenog ili nenošenog zlatnog nakita. Ili u obliku davno dobivenih ili naslijeđenih zlatnika. Takvo zlato možda stoji neiskorišteno, no ono ima svoju vrijednost. Možete ga pretvoriti u uvijek potrebnu gotovinu u bilo kojoj poslovnici Auro Domusa. Ukoliko transakciju želite napraviti iz udobnosti vašeg doma, moguće je i to. Uz uslugu otkupa zlata poštom zlato možete prodati ne napuštajući kuću. Odaberite metodu isplate koja vam najviše odgovara, a novac će vam biti uplaćen isti dan. Nazovite besplatan broj info telefona 0800/7372 i raspitajte se o svim mogućnostima unovčavanja vaših zlatnih predmeta.

 

 

Feedback