zlatnici otkopani shutterstock 2016944201 scaled

Zlatnici vrijedni 10 milijuna USD pronađeni za vrijeme šetnje

//
Categories

Zlatnici vrijedni 10 milijuna dolara pronađeni slučajno za vrijeme šetnje jednog bračnog para, najvrjedniji su pronalazak tog tipa u povijesti SAD-a.

Zlatnici vrijedni 10 milijuna USD

Svako toliko pročitamo vijest kako je netko pronašao rijedak zlatni novčić, stari nakit ili grumen zlata. Kao jedan od najvrjednijih pronalazaka zlatnih predmeta i najvrjedniji nalazak zlatnika u povijesti SAD-a navodi se ovaj iz sjeverne Kalifornije. Šećući svojim šumskim posjedom, jedan  je bračni par zamijetio metalnu kutiju koja je virila iz zemlje. Kad su je iskopali, pronašli su još sedam metalnih spremnika. Unutra je bilo više od 1400 zlatnih novčića! David Hall iz Professional Coin Grading Service-a pregledao je i ocijenio njihov pronalazak, utvrdivši da su u pitanju rijetki zlatnici koji datiraju  u razdoblje između 1847. i 1894. godine. Nominalna vrijednost im je bila 27.000 dolara, no procijenjeni su na vrtoglavih 10 milijuna dolara!

No, njihova sreća zbog pronalaska nije dugo trajala. Ustanovljeno je, naime, da ovi zlatnici nikad nisu bili u prodaji, već da potječu direktno iz kovnice. Vlasti su zaključile kako se radi o ukradenim zlatnicima iz velike pljačke kovnice iz San Francisca koja se odvila 1900. godine. Na žalost do tada sretnih nalaznika, to je značilo da se nisu obogatili, već da zlato pripada Vladi SAD-a…

pronađeni zlatnici vrijedni

Zlatnike i zlatni nakit možete brzo i jednostavno zamijeniti za novac u bilo kojoj Auro Domus poslovnici za otkup zlata

Zlatnike i stari nakit pretvorite u novac uz otkup zlata

Ne pronalaze se često predmeti ovakve vrijednosti kao što je pronašao spomenuti kalifornijski par. No ljudi često imaju kod svoje kuće neki zlatni predmet kojeg ne koriste. Zaboravljeni dukati, stari demodirani ili potrgani nakit imaju svoju vrijednost koja se brzo i lako može pretvoriti u novac. To je najjednostavnije napraviti u nekoj od poslovnica Auro Domusa koje se nalaze u gotovo svakom gradu u Hrvatskoj. Ukoliko vas zanima zamjena zlata za novac, odnosno otkup zlata,  provjerite rubriku na našem webu u kojoj su navedeni odgovori na česta pitanja. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na besplatan broj telefona 0800/7372.

 

Feedback