zlatnici shutterstock 2124290192 scaled

Zlatnici – pokloni za posebne prilike: krštenje, pričest, krizmu, vjenčanje…

//
Categories

Zlatnici kao pokloni za posebne prilike sve su češći odabir uzvanika na vjenčanjima i svečanim prigodama poput krštenja, pričesti i krizmi. To su, kao i srebrnjaci, tradicionalni darovi visoke vrijednosti koji se mogu prenositi naraštajima. Poput značaja jedinstvene prilike prigodom koje se poklanjaju, njihova je simbolična ali i materijalna vrijednost trajna.

Zlatnici su idealni pokloni za posebne prilike – njihova trajna vrijednost ne blijedi!

U našoj  zemlji zlatnici kao darovi trajne vrijednosti imaju dugu tradiciju. Tradicionalno su bili cijenjeni dio djevojačkog miraza i važan dio njezine nošnje. Još su češće važan i simboličan dar kojeg kumovi i uzvanici daruju prigodom krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja. Kao plemeniti metal vječnog sjaja, zlato simbolizira trajnost i ljubav, ali i posjeduje bitnu karakteristiku – čuva vrijednost svome vlasniku. Zlatnici predstavljaju izrazito praktične darove. Za razliku od odjeće koja se brzo preraste ili tehnike koja brzo zastari, zlato protekom vremena na gubi na vrijednosti. Vrijednost novca tijekom godina ozbiljno nagriza inflacija, dok je zlato na nju otporno. Štoviše, u posljednjih pola stoljeća, cijena takvog zlata raste po prosječnoj stopi od oko 8% godišnje. To znači da će dijete koje darivate, u slučaju potrebe,  jednog dana zlatnik moći prodati po mnogo većoj cijeni od današnje. Prednost zlatnika i zlatnih poluga jest i činjenica da su oni kategorizirani kao investicijsko zlato i kao takvi oslobođeni svih poreza.

Zlatnici - pokloni za posebne prilike

Zlatnici su idealan prigodan poklon trajne vrijednosti za krštenja, pričesti, krizme i vjenčanja.

 

Veliki izbor zlatnika po najpovoljnijim cijenama

Jedan od najpopularnijih zlatnika na našim prostorima je austrijski zlatni dukat Franjo Josip. Nastao je u čast austrijskom caru i dolazi u dvije veličine – mali ima 3,49 grama a veliki 13,96 grama. Od davnina se poklanja u prigodama rođenja i primanja crkvenih sakramenata. Tu su i zlatnici Bečki filharmoničar, Kineska panda, Kanadski javorov list, Krugerrand, Dalmatinski pas i drugi. U zadnje se vrijeme sve češće poklanjaju i male zlatne poluge, različitih veličina odnosno masa od 1, 2, 5, 10 grama ili više. Širok asortiman zlatnika i srebrnjaka različitih motiva i masa po najpovoljnijim cijenama možete pronaći u web shopu Auro Domusa. Također, možete posjetiti i neku od naših poslovnica te odabrati prigodan i trajan dar za Vaše najmilije. Mnogima je značajna informacija i to da je zlato u Auro Domusu moguće kupiti i na rate. Ukoliko vas zanima kupnja investicijskog zlata, sve odgovore možete dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800/7372.

 

Feedback