zlato u koferu manje

Ulaganje u zlato dugoročna je investicija

//
Categories

Ulaganje u zlato dugoročna je investicija. Analitičari savjetuju investiranje u robu, uključujući plemenite metale, jer se očekuje pad vrijednosti dionica. A zlato se kupuje u svrhu očuvanja vrijednosti svoje imovine.

Ulaganje u zlato dugoročna je investicija i zasebna investicijska klasa

Komentari predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella u petak  jasno su dali do znanja da će američka središnja banka nastaviti agresivno povećavati kamatne stope do kraja godine. To će najvjerojatnije nastaviti utjecati na cijene zlata. Georgette Boele, viši strateg za zlato banke  ABN AMRO-u, prognozira da će cijena zlata na kraju godine biti oko 1.700 dolara za uncu jer bi do tada Federalne rezerve mogle podići kamatnu stopu na 4%.  No, bez obzira na to, analitičari Goldman Sachsa smatraju kako bi ulagači bi trebali investirati u robe odnosno plemenite metale. To je zato jer se očekuje da će tržište dionica vjerojatno doživjeti veće gubitke. Stoga ističu kako je sada pravo vrijeme za povratak robama. “Roba je najbolja klasa imovine za posjedovanje tijekom ovakvog razdoblja u kojem potražnja ostaje iznad ponude.”  – zaključuju. Zlato predstavlja posebnu vrstu robe i zasebna je investicijska klasa. Kupnja zlatnih poluga i zlatnika dugoročna je investicija, a zlato se kupuje kako bi se očuvala vrijednost uložene imovine.

ulaganje u zlato dugoročna je investicija

Ulaganje u zlato dugoročna je investicija koja dobro čuva vrijednost imovine

Zlato je dugotrajna imovina

Zlato, kao predmet ulaganja, spada u dugotrajnu imovinu. Ono bi trebalo biti važan dio diverzificiranog portfelja svakog ulagača, jer mu cijena raste kao odgovor na događaje koji uzrokuju opadanje vrijednosti papirnatih investicija, poput dionica i obveznica. Iako cijena zlata može biti kolebljiva u kratkom roku, ono je uvijek zadržalo svoju vrijednost na dugi rok. Kroz godine, zlato je služilo kao zaštita protiv inflacije i opadanja vrijednosti dolara, što ga čini izuzetno vrijednom investicijom.

To postaje jasno sve većem broju ljudi koji dio svojih novčanih viškova plasiraju u investicijsko zlato. Takvi proizvodi, poput zlatnika, pločica i poluga u Hrvatskoj se mogu nabaviti u poslovnicama i web shopu Auro Domusa. Informacije o ulaganju u plemenite metale mogu se dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800/7372.

 

Feedback