treasuretracer

Skriveno zlato: krenite u potragu za zlatnom sovom

//
Categories

Skriveno zlato je oduvijek ljudima golicalo maštu. Mnogi su se pitali gdje li se sve krije brojno opljačkano blago, skriveni gusarski plijen ili zlato nestalo u ratnim vihorima..  Zlato i druge vrijednosti uglavnom su bile dobro skrivane s ciljem da se ne pronađu. No u ovom je slučaju jedan zlatni kipić skriven s namjerom da se pronađe!

Skriveno zlato koje možete pokušati pronaći

Radi se o skulpturi sove načinjenoj od zlata i srebra te ukrašenoj dijamantima.Teži 15-ak kilograma i ima raspon krila od 50 centimetara. Njena je procijenjena vrijednost oko 500.000 američkih dolara i već je desetljećima predmet potrage lovaca na blago. Vlasnik sove bio je marketinški stručnjak i organizator igara lova na blago Regis Hauser. On je 1993.g. u knjizi “Na tragu zlatne sove” predstavio niz zagonetki kroz 11 glavnih ključeva za otkrivanje lokacije zakopane brončane statue sove. Tu brončanu sovu nalaznik će potom zamijeniti za ovu puno vrijedniju, zlatnu.  Statua je zakopana negdje u Francuskoj, 2 metra ispod zemlje. Neki odgonetači smatraju da se nalazi oko grada Bourgesa. Neki pak potragu usmjeravaju prema granici sa Španjolskom. Autor je  povremeno u medijskim istupima otkrivao neke tragove. Tisuće je ljudi pokušavalo odgonetnuti zagonetke. Mnogi su od njih i lutali Francuskom aktivno tražeći sovu. Hauser je pretpostavio da će za rješenje zagonetki biti potrebno nekoliko mjeseci. Otad je prošlo 28 godina no još nitko nije uspio. Gospodin Hauser je u međuvremenu preminuo, a rješenje zagonetki nalazi se u zapečaćenoj omotnici kod njegovog odvjetnika.

skriveno zlato

Skriveno zlato: zlatna sova još čeka nalaznika

Zlato skriveno u ladicama

Ukoliko i vi pokušate dešifrirati ove zagonetke, možda nađete ovaj vrijedan kipić. No, ako i ne osvojite zlatnu sovu, možda kod kuće imate zlatnu koku. U obliku zaboravljenog zlata skrivenog negdje u bespućima tavana, ladica i ormarića. Možete pokrenuti i vi jedan obiteljski “lov na blago”. U slučaju da zlato ne koristite, uvijek ga možete donijeti ili poslati na besplatnu procjenu u poslovnicu Auro Domusa gdje ćete za njega dobiti trenutnu isplatu u gotovini. Sretno!

Feedback