Američki Bizon 1 unca 31.13g 32.70mm

Američki Bizon 1 unca 31.13g 32.70mm

2.333,73 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 2.174,75 €

998 na zalihi

SKU: 56 Kategorije: ,

Opis

Američki Bizon 1 unca – (United States Mint) 999.9/1000 SAD

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Američki bizon 1 unca je jedan od najljepših investicijskih zlatnika koji se trenutačno proizvodi u svijetu, u opticaju je od 2006. godine, a od tada se nova izdanja pojavljuju svake godine. Ovaj zlatnik je prvi investicijski zlatnik proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama čistoće 9999/1000.
Dizajn zlatnika Američki bizon 1 unca je modificirana verzija novčića Indian Head izdanog 1913. godine, kojeg je osmislio James Earle Fraser. Njegov dizajn smatra se ponajboljim kada su u pitanju američke kovanice, stoga je iskorišten i za ovaj zlatnik koji je vrlo tražen među kolekcionarima.

Prednja strana zlatnika prikazuje profil Indijanca, kojeg je Fraser nacrtao prema vlastitim portretima trojice plemenskih poglavica zvanih Big Tree, Iron Tail i Two Moons. Uz portret je napisan moto „sloboda“, kao i F. za potpis umjetnika. Pozadinu zlatnika krasi ilustracija bizona na zemljanom humku. Uz latinski moto E pluribus unum, navedena je i nominalna vrijednost novčića od 50 dolara te godina proizvodnje. Zlatnik od 1 unce predstavlja standardnu veličinu za prodaju ovog artikla investicijskog zlata.
United States Mint službena je federalna kovnica Sjedinjenih Američkih Država. Uz službene dolarske kovanice koje su u opticaju, zadužena je i za proizvodnju zlatnih kovanica te komemorativnih medalja. Osnovana je u Philadelphiji 1792. godine, a trenutačno ima još tri aktivna centra u Denveru, San Franciscu te West Pointu.

 

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback