zlatna 5 kuna

Prigodni zlatnik Pet kuna od sada u ponudi Auro Domusa

//
Categories

Prigodni zlatnik Pet kuna dio je serije hrvatskih zlatnika u kojoj se već nalaze prigodni zlatnici od jedne i dvije kune. Ovaj prigodni kovani zlatni novac kuje se u Hrvatskoj kovnici novca za potrebe Hrvatske narodne banke, a od sad ga možete nabaviti u ponudi Auro Domusa.

Prigodni zlatnik Pet kuna – zlatna uspomena na kunu koja uskoro odlazi u povijest

Uskoro se opraštamo s kunom kao sredstvom plaćanja, no serija zlatnika od jedne i dvije kune te ova najnovija od pet kuna zauvijek će zadržati svoju vrijednost i sjaj. Zlatni kovani novac Pet kuna posljednji je hrvatski zlatnik s nominalnom vrijednošću izraženom u kunama iskovan prije uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Autor rješenja popularnog “mede” – kovanice s motivom mrkog medvjeda je akademski kipar Kuzma Kovačić.  Zlatnik sadrži 16.46 grama čistog zlata (99,99 %) a promjer mu je identičan promjeru kovanice od 5 kuna – 26,5 milimetara.  Nalazi se u ograničenoj količini od simboličnih 2022 komada, čime osigurava i dodatnu, numizmatičku vrijednost u budućnosti. Stoga zlatnik Pet kuna prvenstveno predstavlja priliku za mudro ulaganje u investicijsko zlato koje svom vlasniku čuva vrijednost. Ovaj zlatnik je i izvrstan poklon vama dragim i važnim osobama u posebnim prigodama poput vjenčanja, rođenja i krštenja.  Zauvijek će obilježiti svečane i značajne životne događaje te ostati uspomena trajne vrijednosti.

prigodni zlatnik 5 kuna

Prigodni zlatnik Pet kuna dolazi s certifikatom kojeg potpisuje Guverner Hrvatske narodne banke

Prigodni zlatnici u ponudi Auro Domusa

Zlatna kovanica dolazi u kapsuli i prigodnoj omotnici, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Pored nje, u ponudi Auro Domusa nalaze se i prigodne kovanice Hrvatske kovnice novca  Dvije kune i Dalmatinski pas. Tu su i drugi zlatnici svjetski poznatih kovnica, poput dukata Franje Josipa (velikog i malog), Bečkog filharmoničara (masa od 1/25 unce do 1 unce), Krugerranda, Javorovog lista i drugih. Auro Domus, najveća hrvatska tvrtka za trgovinu plemenitim metalima nudi široku paletu proizvoda investicijskog zlata i srebra. Osim zlatnika tu možete nabaviti i srebrnjake, te zlatne i srebrne pločice i poluge. U poslovnicama širom Hrvatske ili putem web shopa, provjerite naš izbor i najbolje cijene.

Feedback