q36tqeg 2

Potražnja za zlatom raste

//
Categories

Potražnja za zlatom raste, a cijena ovog plemenitog metala narasla je za 8% u prvom tromjesečju ove godine. To predstavlja najveći skok cijene od ljeta 2020. godine. Očito je kako su galopirajuća inflacija i neočekivane geopolitičke nestabilnosti i više nego nadoknadili otpor koji daljnjem rastu pružaju više kamatne stope.

Potražnja za zlatom raste – kako onim fizičkim, tako i u ETF-ovima

Priljevi u zlatne ETF-ove (fondovi kojima se trguje na burzama) iznosili su 269 tona (17 milijardi USD) u prvom tromjesečju, što je najveći  ukupni iznos od trećeg kvartala 2020.godine. Istovremeno je prodaja zlatnika iskovanih u američkoj državnoj kovnici (US Mint) u prvom tromjesečju dosegnula najvišu razinu od 1999. godine! Prodano je više od 12 tona zlata, odnosno 3,5% više nego u istom razdoblju lani.

Ovo je drugi kvartal za redom u kojem je cijena zlata zabilježila rast. Značajan rast od 8% najbolji je kvartalni rezultat žutog metala nakon 20 mjeseci, čime je zlato pozicionirano među imovinom s najboljim prinosima. U razdoblju koje je obilježila ekonomska neizvjesnost i povećana volatilnost, zlato se pokazalo pouzdanim načinom diverzifikacije i očuvanja bogatstva. Na kretanje cijene zlata veliki su utjecaj imali rastuća inflacija, podizanje kamatnih stopa te vojni sukob u Ukrajini.

Potražnja za zlatom raste

Potražnja za zlatom raste, osobito za onim fizičkim u obliku zlatnika i poluga.

Zlato predstavlja sigurnu luku za kapital

Zlato predstavlja sigurnu luku kapitala u nestabilnim vremenima. Razdoblje pred nama puno je nedoumica – inflacija se povećava a geopolitičke krize uznemiravaju tržišta. Kako u periodima inflacije novac gubi svoju vrijednost, pretvaranje određene količine novaca u investicijsko zlato mudar je izbor. U Auro Domusu to možete učiniti jednostavno i lako. Stoga – uložite u zlato i sačuvajte svoj kapital. To vrijedi već desetljećima, osobito u kriznim razdobljima. Veliki izbor zlatnika i zlatnih pločica i poluga možete pronaći u web trgovini Auro Domusa i kupiti iz udobnosti Vašeg doma. Sve informacije vezane uz ulaganje u investicijsko zlato možete dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800/7372.

 

Feedback