Za naslovnicu 1 scaled

Procjena predmeta kod otkupa zlata u poslovnicama Auro Domusa

//
Categories

Procjena predmeta kod otkupa zlata ono je što često zanima mnoge naše klijente. “Kako mogu biti siguran da je moje zlato pravo?” ili  “Koliko ovaj prsten ima karata?” – česta su pitanja koja nam upućuju. Stoga ćemo ukratko opisati proces kojim se u našim poslovnicama zlato testira i utvrđuje njegova finoća.

Procjena predmeta kod otkupa zlata – jednostavan i siguran proces određivanja kakvoće zlata

Kada odluče prodati neki zlatni predmet, ljude zanimaju tri stvari. Prvo, je li on zbilja načinjen od zlata. Drugo, koliko zlato ima karata odnosno koji je udio zlata u masi tog predmeta. I treće – koliko mogu za njega dobiti novaca, odnosno koliko taj predmet vrijedi na tržištu.

Postupak testiranja zlata  vrlo je jednostavan, a radi se pomoću kiseline. Svaka je poslovnica opremljena setom kiselina za provjeru 8, 10, 14, 18 i 21,6 i 22 karatnog zlata.
Naš stručni djelatnik koji provjerava kvalitetu odnosno finoću zlata, zagrebat će predmetom na kamenu za testiranje zlata i ostavit trag (crticu). Na taj će trag nanijeti kiselinu. Ukoliko se  pretpostavlja da je predmet od 14 karatnog zlata, na trag se nanosi odgovarajuća kiselina. Ako je zlato 14 karatno, trag se neće izbrisati, možda će samo malo promijeniti boju. U slučaju da trag nestaje riječ je o manje kvalitetnom zlatnom predmetu te se testira kiselinom za niže vrijednosti. Ukoliko trag
u potpunosti nestane i kod testa s kiselinom za provjeru 8 karatnog zlata, to znači da predmet nije zlatni.
U slučaju većih predmeta nije dovoljno testirati trag već je dio predmeta potrebno prerezati ili preći rašpom (turpijom) te na to mjesto staviti kiselinu. Trag na kamenu treba reagirati jednako kao i kod početne provjere predmeta.

procjena predmeta kod otkupa zlata

Kod otkupa zlata provjerava se finoća zlata kao i njegova težina

Uz otkup zlata u Auro Domusu brzo i jednostavno do gotovine

Kako vidimo, prilikom inicijalne procjene predmet se ne uništava, tek mu se lagano zagrebe površina. To je neprimjetno na samom nakitu i ukoliko se klijent ne odluči na prodaju, može ga nastaviti koristiti. Temeljem ustanovljene finoće zlata i težine predmeta, klijentu se izdaje ponuda za otkup zlata. Ukoliko je njome zadovoljan i prihvati je, novac mu se isplaćuje odmah, na licu mjesta. Stoga dođite u Vama najbližu poslovnicu Auro Domusa, donesite zlatni predmet na besplatnu procjenu i izađite značajno podebljanog novčanika! Staro zlato za gotovinu možete zamijeniti i iz udobnosti Vašeg doma uz našu uslugu otkupa zlata poštom.

Feedback