otkup zlata ekološka je aktivnost

Otkup zlata je ekološka aktivnost

//
Categories

Jeste li znali da otkup zlata omogućuje jednostavan i ekološki prihvatljiv način dolaska do zlata kao sirovine? Otkupljeno zlato se tali, rafinira te prerađuje. Tim se procesom dobiva čisto zlato koje se kasnije koristi u industriji, za izradu nakita ili za izradu artikala investicijskog zlata. Ovakva je procedura znatno prihvatljivija za okoliš od rudarenja zlata pa se stoga može reći kako je otkup zlata ekološka aktivnost.

Otkup zlata je ekološka aktivnost – održiv način dolaska do zlatne sirovine

Otkup zlata je djelatnost prisutna stoljećima. Kod otkupa se stari nakit, zlatni zubi, zlatni satovi i drugi predmeti koji spadaju u lom zlato otkupljuju kao sirovine. Zato ih je nakon otkupa potrebno i preraditi. To rade rafinerije u kojima se, na visokim temperaturama i uz pomoć kemijskih procesa, zlato odvaja od ostalih metala i prerađuje u kulgice, žice, limove i druge predmete izrađene od čistog zlata. Oni se nakon toga mogu ponovo koristiti u industriji, zlatarstvu ili proizvodnji investicijskog zlata.

Za razliku od recikliranog zlata, dio zlatne sirovine dolazi izravno iz rudnika zlata. No, rudarenje spada među industrije koje najviše zagađuju okoliš. Naime, prilikom iskopavanja se emitiraju visoke emisije ugljikovih spojeva i koristi se mnogo kemikalija. Stoga je reciklirano zlato koje dolazi iz otkupa “eco friendly” odnosno dobro je za okoliš. Novi komadi zlata tako nastaju od postojećih i nekorištenih zlatnih predmeta.

otkup zlata ekološka je aktivnost

Otkup zlata ekološka je aktivnost odnosno proces kojim se dolazi do zlatne sirovine na održiv način, dobar za okoliš.

Koliko se puta zlato može reciklirati?

Dobra vijest je da se zlato može uvijek iznova reciklirati! Kao i drugi metali koji ne sadrže željezo, zlato se može taliti beskonačan broj puta bez gubitka svojih svojstava. Kvaliteta zlata ostaje netaknuta: savitljivo je, rastezljivo i otporno na koroziju. Drugim riječima, nikada neće izgubiti svoju vrijednost ili čistoću. Tako reciklirano zlato je i dalje pravo zlato.

Ukoliko posjedujete neki zlatni predmet kojeg ne koristite, možete ga donijeti u najbližu poslovnicu Auro Domusa. Tu će ga naši stručni djelatnici besplatno procijeniti i dati Vam odgovarajuću ponudu, te isplatiti gotovinu odmah, na licu mjesta. Možete nazvati i besplatan broj info telefona 0800/7372 kako bi se informirali o otkupu zlata, sudjelovali u ekološki prijateljskom procesu i jednostavno i brzo došli do gotovine.

 

Feedback