cijena srebra shutterstock 2009158820 scaled

Cijena srebra oscilirat će idućih mjeseci

//
Categories

Cijena srebra oscilirat će idućih mjeseci tako što se nakon njenog porasta u ovom kvartalu očekuje moguća korekcija krajem godine. Pokazuje to najnovije istraživanje koje je proveo The Silver Institute u iscrpnoj analizi koja obuhvaća 2022. godinu.

Cijena srebra oscilirat će do kraja godine – nakon porasta cijena moguća je korekcija

Veliko godišnje istraživanje The Silver Institute-a predviđa inicijalni porast cijene ovog cijenjenog metala. Očekivanja su da će industrijska potražnja ostati jaka dok bi i potražnja ulagača također trebala ostati relativno stabilna. Stoga se procjenjuje da bi sredinom godine cijena mogla doseći i 28 USD za uncu. U drugom dijelu godine postoji potencijal za nižu inflaciju. Usto, američka središnja banka već je najavila daljnje podizanje kamatnih stopa. Neki investitori možda bi mogli više cijene srebra vidjeti kao priliku za prodaju dijela srebra iz svog portfelja. To bi krajem godine moglo spustiti cijene srebra, no ne drastično. Phillip Newman iz istraživačke tvrtke Metals Focus smatra kako će industrijska potražnja za ovim plemenitim metalom ostati solidna i ove godine. U 2021. godini je  potražnja za srebrom premašila milijardu unci. Sada se predviđa porast globalne potražnje za srebrom od 5% zbog daljnjeg strukturnog napretka u industrijskoj proizvodnji. Sve više zemalja pojačano prelazi na obnovljive izvore energije. A potražnja za srebrom je velika baš u industrijama koje pokreću zelenu transformaciju. Poput proizvodnje fotonaponskih ćelija koje se koriste u proizvodnji solarnih panela.

Cijena srebra oscilirat će

I ove se godine predviđa porast potražnje za srebrom, osobito u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora

Isplati se posjedovati srebro

Baš kao i zlato, srebro je jedan od najučinkovitijih načina dugoročne štednje i očuvanja vrijednosti imovine. Posjedovanje investicijskog srebra osigurava neovisnost od monetarnog sustava i pogubnih utjecaja inflacije.  U Auro Domus-u možete pronaći veliki raspon artikala investicijskog srebra.  Od raznolikih srebrnjaka do srebrnih pločica i poluga mase od 20 grama pa sve do 1 kilograma. Proizvode od srebra možete nabaviti u našim poslovnicama diljem Hrvatske te na web shopu uz par klikova iz udobnosti vašeg doma.

Feedback