gold 207585 1280

Zamjena zlata: Prilika za štednju u zlatu bez uloženog novca

/
Posted By
/
Categories

Štednja u zlatu spada među najsigurnije i najisplativije oblike čuvanja imovine. Cijena zlata u kriznim vremenima snažno raste. Stoga upravo ovaj oblik štednje dobiva na vrijednosti kada vrijednost ostalih oblika imovine pada. Princip je vrlo jednostavan. Kupnjom fizičkih proizvoda od investicijskog zlata stvara se „zlatna rezerva“ za financijski nezivjesne dane. Uz kupnju, Auro Domus omogućuje još jedan jednostavan način stjecanja zlatnih poluga ili zlatnika. To je zamjena zlata.

Za razliku od ostalih oblika imovine, posebice obveznica ili dionica koje vrlo lako mogu postati bezvrijedne, cijena zlata nikada ne može pasti na nulu. Razlog tome jest činjenica da proizvodnja zlata, odnosno eksploatacija u rudnicima, stvara određeni trošak, ali i činjenica da zlato ima svoju praktičnu primjenu u industriji ili modi, kao nakit.

Laka i brza prodaja

Uporabna vrijednost zlata jamči mu da će uvijek zadržati relativno visoku cijenu. A više od pet tisuća godina tradicije korištenja zlata kao sredstva plaćanja jamče mu visoku likvidnost. Drugim riječima, investicijsko zlato moguće je brzo i lako prodati diljem svijeta. Auro Domus u svojoj ponudi ima poluge i zlatnike najpoznatijih svjetskih kovnica. Te artikle, prepoznatljive diljem svijeta, može se za novac zamijeniti praktički u svakoj zemlji naše planete.

dukati

Zlatni dukat spada među najpopularnije proizvode od investicijskog zlata

Cijena zlata ove godine porasla je za 35 posto. Analitičari najavljuju nastavak tog trenda u narednim mjesecima. Razlog je dobro poznat – globalna pandemija, trgovinski ratovi, ulazak u novu gospodarsku krizu. No, zlato ima i dugoročan trend porasta cijene. Tijekom zadnjih deset godina, vrijednost mu se udvostručila. U proteklih dvadesetak godina cijena mu se utrostručila. A tko je zlato kupio prije 30 godina, sada za njega može dobiti čak četiri puta veći iznos novca.

Što je to zamjena zlata

No, činjenica jest i da početak štednje u zlatu nije jeftin. Za kupnju kvalitetnijih proizvoda, potrebni su deseci tisuća, čak i stotine tisuća kuna. Manji artikli, poput zlatnih dukata, stoje nekoliko tisuća kuna. Upravo zato Auro Domus svojim je klijentima omogućio način štednje u zlatu koji ne uključuje ulog u novcu. To je zamjena zlata. U bilo kojoj poslovnici diljem Hrvatske, kao i putem usluge otkupa zlata poštom, može se zatražiti besplatna procjena lom-zlata. Stari nakit, zlatne zube, satove i drugu zlatninu koja se više ne koristi jednostavno je zamijeniti za gotovinu. No, sada ih je moguće zamijeniti i za vrijedno investicijsko zlato. Pritom se ostvaruju posebno povoljni uvjeti za kupnju zlatnih poluga ili zlatnika.

Za razliku od starog nakita, investicijsko zlato u bilo kojoj zemlji svijeta može se zamijeniti za novac pod istim uvjetima i po istoj vrijednosti. Visoka cijena zlata znači da je sada pravi trenutak za zamjenu koja će omogućiti miran san u kriznim vremenima.

Feedback