narukvica otkup

Visoka isplata za otkup zlata: Stara narukvica velike vrijednosti

/
Posted By
/
Categories

Visoka isplata za otkup zlata nije rijetka stvar. Posebice posljednjih dana, ili mjeseci. Cijena zlata značajno je porasla od ožujka. Dovelo je to do rasta interesa građana, ali i do sve većih iznosa isplaćenih u poslovnicama tvrtke Auro Domus. Prosječna isplata u srpnju iznosila je čak 2.300 kuna!

No, svakodnevno se događaju još i veće isplate. Nije rijetkost da s jednim predmetom klijent „zaradi“ dvije ili tri mjesečne plaće. Dobar primjer je narukvica otkupljena proteklog tjedna u jednoj od poslovnica tvrtke Auro Domus.

Stara narukvica velike vrijednosti

Radi se o tipičnom primjeru mode osamdesetih. Kičasta narukvica od 18-karatnog zlata bila je pravi hit prije tridesetak godina. Ova iz našeg otkupa više nije bila upotrebljiva jer je dio bio odlomljen. Takvi proizvodi masovno su se proizvodili u Italiji. Kupovali su ih i brojni građani naše zemlje. Stoga se često može vidjeti i u otkupu zlata.

Ono što je posebno zanimljivo kod ove narukvice nije samo visoka isplata za otkup zlata koju je postigla, već i dobra ilustracija porasta vrijednosti plemenitih metala u protekla tri desetljeća. Naime, kada su ove narukvice bile hit, gram zlata vrijedio je 12 maraka. Oko 6 eura. Danas vrijedi osam ili devet puta više.

Naravno, narukvica je po gramu plaćena nešto više. Valja uračunati i trud zlatara, maržu trgovine… Pa i tadašnje poreze. I carine, ako nije „prošvercana“ preko granice. Realno, pri kupnji je vjerojatno plaćena 400 ili 500 tisuća lira. Preračunato – 200 do 250 eura.

Nakon tri desetljeća prodana je u poslovnici Auro Domusa. I svojim vlasnicima donijela više od deset tisuća kuna! Svakako, nije loše za demodirani i polomljeni komad nakita iz osamdesetih… Stoga provjerite svoje tavane. Jer tko zna kakva bogatstva sve kriju!

Feedback