Ulaganje u zlato kao stednja scaled

Ulaganje u zlato sve je popularnije kao oblik štednje

//
Categories

Ulaganje u zlato sve je popularnije kao oblik štednje u Hrvatskoj. Potražnja za zlatnim polugama i zlatnicima kao fizičkim oblikom investicijskog zlata svake godine sve više raste. Investicijsko zlato je oslobođeno poreza, likvidno je, jednostavno se kupuje te predstavlja osiguranje imovine od inflacije.

Ulaganje u zlato kao oblik štednje

Zlato tisućljećima ima funkciju čuvara vrijednosti. Do ukidanja zlatnog standarda 1971. godine većina je novca u svijetu bila vezana uz ovaj plemeniti metal. Nakon toga sve se više investitora počinje okretati ulaganju u zlato. Koliko je isplativo bilo to ulaganje govori činjenica da je cijena zlata od tada do danas narasla čak 45 puta! U istom razdoblju prosječan prinos vlasnicima zlata iznosi visokih 8%.

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013.godine investicijsko zlato je kod nas oslobođeno poreza. Građani su tako i kod kupnje i kod dobiti ostvarene prodajom investicijskog zlata oslobođeni davanja. Time je ulaganje u zlato u velikoj prednosti u odnosu na druga ulaganja – u dionice, štednju ili nekretnine. Osim toga, jedna od velikih prednosti ulaganja u zlato je i njegova visoka likvidnost. Naime, jako ga je jednostavno u bilo kojem trenutku zamijeniti za gotovinu, bilo gdje u svijetu. Kod ulaganja u, primjerice, nekretnine, ne može se tako brzo i lako doći do novca prodajom. Također, zlato je odličan čuvar vrijednosti u vremenima kriza, kako društvenih tako i gospodarskih. U razdoblju inflacije, imovina u novcu gubi na vrijednosti. Za to vrijeme, zlato ne gubi na vrijednosti, nego mu, kako pokazuju podaci, cijena još i raste. Ne čudi stoga porast zanimanja za kupnju zlatnika i zlatnih poluga.

Investicijsko zlato

Investicijsko zlato kao oblik štednje sve je popularnije

 

Investicijsko zlato pogodno je i za male i za velike investitore

Investicijsko zlato odnosno predmeti sa značajno većim udjelom čistog zlata od, primjerice, nakita, mogu se kupiti u poslovnicama tvrtke Auro Domus u cijeloj Hrvatskoj, ali i putem webshopa. Ulaganje ne mora biti veliko jer se nudi širok raspon proizvoda. Od par stotina kuna vrijednih pločica težine jednog grama odnosno zlatnika od 1/25 unce (1,13 grama) do nekoliko stotina tisuća kuna vrijedne zlatne poluge težine jednog kilograma. Investicijsko zlato može se preuzeti u Vama najbližoj poslovnici ili putem besplatne dostave na kućnu adresu. Ovisno o mogućnostima, ulaganje dijela imovine u zlato uvijek je mudro, a kako smo vidjeli – i vrlo isplativo.

Feedback