shutterstock 132080387

Što otkup zlata najbolje plaća – koji predmet vrijedi najviše?

/
Posted By
/
Categories

Poslovnice za otkup zlata za većinu kupaca služe kao prvi autoritet za odgovor na jedno pitanje. Što otkup zlata najbolje plaća? Odnosno, koliko vrijedi neki predmet od zlata. Besplatna procjena danas je standard koji je postavila tvrtka Auro Domus. Stoga se često koristi mogućnost informativne ponude, bez obveze zamjene zlata za gotovinu.

O čemu ovisi cijena zlata

Pritom je važno istaknuti da se kod tih procjena vrednuje isključivo udio zlata (takozvana „karataža) u predmetu i njegova masa. Dakle, u cijenu ne ulazi vrijednost izrade predmeta, osobito nakita. Iako trošak rada majstora zlatara redovito čini i više od 50 posto vrijednosti prstena ili ogrlice, kod otkupa zlata kao sirovine („lom-zlata“) ono ne igra nikakvu ulogu. Naime, otkupljeno zlato se topi i pretvara u poluge.otkup lom zlata

 

Stoga je pitanje, koje se često može čuti u poslovnicama za otkup zlata – koji predmeti najviše vrijede u otkupu? Sasvim sigurno, to nije nakit renomiranih brendova gdje dizajn vrijedi više od sirovine. Najveće vrijednosti postižu predmeti od investicijskog zlata. Ne samo da se radi o predmetima visokog udjela zlata, nego se radi i o „štancanim“ artiklima osmišljenima upravo za tu svrhu. Trgovinu zlatom. Tako da, dok se razlika između vrijednosti zlata i vrijednosti predmeta kod nakita može popesti i iznad 50 posto, kod investicijskog zlata ta je razlika tek oko 5 posto ili manje od toga.

Što otkup zlata najbolje plaća

Možemo postaviti i potpitanje. Od svih predmeta investicijskog zlata – što otkup zlata najbolje plaća? Najčešći predmeti od investicijskog zlata koji se mogu zateći u otkupu su dukati, zbog duge tradicije prisutnosti na našim područjima, zbog koje u poslovnicama tvrtke Auro Domus uvijek imaju i posebnu cijenu.

Feedback