potraznja za zlatom u Njemackoj

Raste potražnja za zlatom u Njemačkoj

//
Categories

Raste potražnja za zlatom u Njemačkoj – pokazuju podaci World Gold Councila. Možda su mnogi ulagači u zlato  zabrinuti zbog mogućnosti da američka centralna banka započne smanjivati monetarne poticaje, no Nijemci  sve više kupuju zlato.

Raste potražnja za zlatom – veća je za 35%

U Njemačkoj, zemlji u kojoj se kupuje najviše zlatnika i zlatnih poluga u Europi, potražnja za zlatom je najveća od 2009.g. Dok je potražnja za zlatom i na drugim zapadnim tržištima također dosta snažna, ona je osobito vidljiva u Njemačkoj. U odnosu na prethodnih 6 mjeseci porasla je za čak 35%! Nijemci ulažu svoju imovinu u zlato kao zaštitu od rastuće inflacije, a trgovci bilježe rast prometa. Smatra se da su građani Njemačke prilično osjetljivi na pojavu inflacije radi dobro poznatih povijesnih razloga. Afinitet Nijemaca prema nabavi zlata ima svoje podrijetlo u hiperinflaciji za vrijeme Weimarske republike od prije stotinu godina. U studenom 1923.g inflacija je dostigla rekordnih 29.500 posto! Ta hiperinflacija je dovela do enormnog pada kupovne moći potrošača. Novac je bio izgubio svaku vrijednost i nitko ga više nije htio primati. Sada se inflacijski rizik u Njemačkoj, ali i u Europi i cijelom svijetu povećava. Prošlog mjeseca je ponovno otvaranje gospodarstva potaknulo skok njemačke inflacije na najveću razinu u više od desetljeća. Osim inflacije, zlato su učinile privlačnijim i negativne kamatne stope u Europi.

raste potražnja za zlatom

Raste potražnja za zlatom u svijetu, osobito u Njemačkoj

Investicijsko zlato – sigurnost vaše imovine

Potražnja za zlatom u porastu je i u drugim zemljama – u svijetu je u prvih 6 mjeseci narasla za 20%. Povijest je pokazala kako je zlato uvijek bila dobra investicija, osobito u kriznim vremenima. U razdobljima inflacije, kad novac gubi svoju vrijednost, zlato je čuva.I vi možete uložiti u investicijsko zlato.  U nekoj od  brojnih poslovnica Auro Domusa staro zlato možete prodati ili zamijeniti za investicijsko zlato u obliku zlatnih poluga ili zlatnika. Investicijsko zlato možete kupiti i iz udobnosti Vašeg doma putem naše web trgovine.

 

 

 

Feedback