Otkup zubnog zlata

Otkup zubnog zlata – vrijednost koju možete unovčiti

//
Categories

Otkup zubnog zlata samo je jedan segment šire usluge otkupa zlata. Što je to zubno zlato, koliko može vrijediti i kako ga unovčiti?

Otkup zubnog zlata

Zlato je oduvijek bilo jako cijenjeno te je upravo ono korišteno kao prvi zubni nakit. Koristi se već oko 2700 godina – još od vremena Etrušćana, koji su ga koristili za uljepšavanje. I Maje su koristile zlato za zube, a pokazivanje statusa ukrašavanjem zubi nastavilo se kroz povijest u različitim kulturama. Naši djedovi i bake koristili su zlato za zube ne samo iz estetskih nego i iz funkcionalnih razloga. Zbog svojih vrhunskih karakteristika štitilo je zube od propadanja. Stoga se u domovima mnogih obitelji još nalazi zubno zlato korišteno proteklih desetljeća, a najčešće je u obliku zubnih pločica, mostova i zubnih krunica. Zbog visoke cijene posljednjih godina zlato se u stomatologiji sve manje nalazi u uporabi. Ipak, zbog visokog udjela čistog zlata u predmetima i solidnih otkupnih cijena, zlatni zubi i zubno zlato još uvijek se često mogu vidjeti na vagama poslovnica za otkup zlata.

otkup zubnog zlata

Otkup zubnog zlata u poslovnicama Auro Domusa može Vam donijeti lijep iznos gotovine

Vrijednost zubnog zlata

Zubno zlato izuzetno je vrijedno te sadrži i veći udio čistog zlata nego zlatni nakit. Naime, zlatne zubne pločice često su se izrađivale u 22-karatnoj, a krunice u 20-karatnoj varijanti. U poslovnicama Auro Domusa stručni djelatnici procijenit će udio zlata u zubnom zlatu, odnosno finoću. Izvagat će ga te, sukladno cijeni zlata na tržištu, klijentu ponuditi otkupnu cijenu. Ovaj proces procjene za klijenta je potpuno besplatan, odlučio se on na prodaju zlatnog predmeta ili ne. Kada klijent pristane na ponudu, novac mu se isplaćuje odmah, na licu mjesta.

Staro zubno zlato nema nikakvu uporabnu ni estetsku vrijednost, no zato se za njega u Auro Domusu može dobiti velika isplata. To vrijedi i za druge zlatne predmete. Stoga pronađite najbližu poslovnicu za otkup zlata, donesite zubno zlato na besplatnu procjenu i izađite s lijepom svotom novca! Pozivom na besplatan broj info telefona 0800/7372 saznajte sve što vas zanima o otkupu zlata.

Feedback