otkup zlato pretvara u novac

Otkup zlato pretvara u novac

//
Categories

Otkup zlato pretvara u novac – najkraće bi moglo glasiti objašnjenje ove popularne usluge. Zlatni predmeti stavljaju se u korisnu funkciju na način da se njihovom prodajom dobiva gotovina. Tako se vrijednost koja stoji neiskorištena pretvara u korisnu, likvidnu gotovinu.

Otkup zlato pretvara u novac – praktična usluga popularna u Hrvatskoj

Uz sve veće redovne troškove veliki broj ljudi često zadese i neočekivani troškovi.  Oni se, kako im i ime kaže, pojavljuju neplanirano i iznenada te zadaju velike probleme. Ne biraju kada i koga će pogoditi. Zlato koje posjedujemo je vrijedno, ali za plaćanje troškova nam je potrebna gotovina. Otkup zlato pretvara u to likvidno sredstvo kojim onda možemo riješiti problem novonastalih troškova. Osobito je to korisno onda kada troškovi nadilaze naše trenutnu solventnost. U tom slučaju mogu pomoći stari nakit, zlatni zubi, zlatni satovi i drugi predmeti koji spadaju u lom zlato.  Takvo zlato otkupljuje se kao sirovina. Nakon prerade i rafiniranja ponovo se koristi za izradu zlata. Svoju primjenu nalazi u industriji, zlatarstvu ili proizvodnji investicijskog zlata. Inače, dobro je znati kako je otkup zlata, zapravo, ekološka aktivnost. Naime, rudarenje spada među industrije koje najviše zagađuju okoliš. Otkup i recikliranje zlata često smanjuje potrebu za rudarenjem i predstavlja čišći i efikasniji način dolaska do vrijedne sirovine.

otkup zlato pretvara u novac

Otkup zlato pretvara u novac – nekorišteni zlatni predmeti brzo i jenodtavno u poslovnicama Auro Domusa postaju korisna gotovina

Koliko mi novca može donijeti moje zlato?

Iznos isplate koju ćete dobiti u poslovnici za otkup zlata ovisi o brojnim faktorima. Jedan od najvažnijih je karataža zlata. Karat je mjera koja izražava udio zlata u nekom predmetu. Izražava se kao 1/24 ukupne mase zlata. Dakle, 1 karat znači da predmet u svojoj masi sadrži udio zlata od 1/24. Najčešće se otkupljuje nakit od 14 ili 18 karata. To znači da je udio zlata u nakitu 58,5 ili 75 posto. Otkup zlata otkupljuje i investicijsko zlato – zlatnike, dukate, zlatne pločice i poluge. Za ovakve ćete artikle dobiti bolju cijenu od one koju postiže nakit. Dva su razloga za to. Jedan je činjenica da su poluge investicijskog zlata gotovo 100 posto izrađene od čistog zlata. Samim time, gram poluge investicijskog zlata vrijedi znatno više od grama 14-karatnog nakita. Drugi razlog jest da investicijsko zlato predstavlja gotov proizvod, kojim se dalje može trgovati, pod uvjetom da je očuvan na odgovarajući način. Dakle, da ima sigurnosni zaštitni omot (blister), odnosno certifikat i/ili serijski broj. Uz karatažu, važni su i masa zlatnog predmeta, te trenutna cijena zlata na tržištu.

U Auro Domusovim poslovnicama zlatni predmet će stručni djelatnici besplatno procijeniti i dati Vam odgovarajuću ponudu. Kada je prihvatite, novac će Vam isplatiti odmah. Posjetite neku od naših poslovnica ili nazovite besplatan broj info telefona 0800/7372 kako bi se informirali o otkupu zlata i brzo i jednostavno došli do gotovine.

 

 

Feedback