Category

Srebrnjaci

Srebrnjaci

Srebrnjaci se smatraju najstarijim oblikom kovanja novca masovne proizvodnje. Srebro se koristilo kao metal za kovanje novca još od vremena Grka; njihove srebrne drahme bile su popularni trgovački novčići. Drevni Perzijanci koristili su srebrni novac između 612. i 330. pr. Prije 1797. britanski peniji izrađivani su od srebra.

Kao i sa svim kolekcionarskim novčićima, mnogi čimbenici određuju vrijednost srebrnjaka, poput njegove rijetkosti, potražnje, stanja i broja koji je izvorno iskovan. Drevni srebrni novčići za kojima žude kolekcionari uključuju Denarius i Miliarense, dok noviji srebrni novčići uključuju Morganov dolar i španjolski mljeveni dolar.

Širok asortiman zlatnika i srebrnjaka različitih motiva i masa po najpovoljnijim cijenama možete pronaći u web shopu Auro Domusa. Također, možete posjetiti i neku od naših poslovnica te odabrati prigodan i trajan dar za Vaše najmilije. Mnogima je značajna informacija i to da je zlato u Auro Domusu moguće kupiti i na rate. Ukoliko vas zanima kupnja investicijskog zlata sve odgovore možete dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800/7372.

Prikazuje se svih 6 rezultata

Feedback