Category

Investicijsko Srebro

Investicijsko Srebro

Investicijsko srebro je tražena investicija – pokazuju podaci američke kovnice (US Mint) čija je prodaja srebra u siječnju najveća u posljednjih pet godina. Osim investicijskog srebra u obliku srebrnjaka i srebrnih poluga, srebro je traženo i u industriji.

Srebro je tražena investicija s dobrom perspektivom

Cijena srebra je prilično volatilno započela 2022. godinu,  varirajući u cijeni skoro 3 USD za uncu. No, usprkos toj promjenjivosti, srebro je zabilježilo porast fizičke potražnje. Američka kovnica tako je prodala 5 milijuna USD vrijednih unci srebra, dok je prodaja srebrnjaka narasla za 4,6 % u odnosu na isto razdoblje lani.

Tijekom 2021. godine omjer zlata i srebra lagano je rastao i dosegao 80 bodova. To znači da trenutno unca zlata vrijedi kao 80 unci srebra. Ole Hansen iz banke Saxo smatra kako je ovakva slabija izvedba srebra u odnosu na zlato razlog povećanoj potražnji. “Ovo predstavlja dobru priliku ulagačima za nabavu srebra sada, dok je relativno podcijenjeno” – zaključuje. No, ne raste samo potražnja za srebrom već i za zlatom. “To ne čudi s obzirom na to da svakodnevno svjedočimo podizanju cijena. Kao i sve nesigurnijoj geopolitičkoj situaciji u svijetu, osobito u vezi s Ukrajinom” – ističu u Saxu. Mnogi stručnjaci tvde da investicijsko srebro ima dobru perspektivu rasta u bližoj budućnosti.

Prikazuje se svih 12 rezultata

Feedback