dobar tjedan za cijenu zlata

Dobar tjedan za cijenu zlata

//
Categories

Protekli je tjedan bio zaista dobar tjedan za cijenu zlata. Cijena unce je narasla za 80 dolara što predstavlja najveći tjedni rast unatrag dvije godine.

Dobar tjedan za cijenu zlata

Zadnjih dana zlato je pobudilo veliku pažnju investitora. Unutar desetak dana cijena ovog plemenitog metala kretala se od razine podrške, do skoka na najvišu razinu u posljednja tri mjeseca. Drugim riječima, cijena je od prijetnje pada ispod 1620 dolara za uncu skočila do 1760 dolara. To je rast od gotovo 10%, a dosegnuta je razina najviša od sredine kolovoza. Bio je to prilično snažan rast, potaknut slabljenjem dolara i izvješćem o inflaciji. Naime, iako je ona još uvijek jaka i opterećuje mnoga kućanstva, konačno počinje pokazivati znakove usporavanja. Indeks potrošačkih cijena usporio je na rast na 7,7 posto u godini zaključno s listopadom. To je manje od prognoziranih 7,9 posto i pad u odnosu na rujanskih 8,2 posto. Rast cijene zlata poguran je i signalima američke središnje banke da bi sljedeće povećanje kamata moglo biti manje agresivno. Recesijski strahovi i brige da će se kaos na tržištu kriptovaluta proširiti na gospodarstvo također su osnažili privlačnost zlata.

dobar tjedan za cijenu zlata

Protekli je tjedan bio prilično dobar za cijenu zlata uz najveći tjedni skok u posljednje 2 godine

Zlato ima potencijal za dugoročni rast

Predstoji vidjeti je li ovo početak bikovskog tržišta ili će se cijena idućih dana korigirati. Phillip Streible, glavni tržišni strateg u brokerskoj tvtki Blue Line Futures, kaže da je neutralan po pitanju zlata sljedeći tjedan jer je tržište prebrzo poraslo. Iako se očekuje da će Fed usporiti tempo povećanja kamatnih stopa, očekivanja su da će one dosegnuti vrhunac od oko 5%, te da bi ovakva povišena terminalna stopa još uvijek mogla pritiskati cijenu zlata. No dugoročno, zlato ima veliki potencijal rasta.

Kako bi se poništio učinak inflacije na gotovinu koja se čuva kod kuće ili u banci, ulaganje u zlato je korisna opcija. Općenito se preporučuje diverzificirati imovinu, a financijske su okolnosti takve da je osobito sada mudrije veći naglasak staviti na zlato. Iz široke ponude investicijskog zlata u Auro Domusu, pronaći ćete zlatnik ili polugu po vašoj mjeri. Posjetite nas na webu ili u Vama najbližoj poslovnici, a za dodatne informacije nazovite besplatan broj info telefona 0800/7372.

Feedback