shutterstock 248516536

Kako funkcionira otkup zlata: Informacije iz prve ruke

/
Posted By
/
Categories

Otkup zlata kao profesionalna djelatnost dugo je prisutan u Hrvatskoj. Točnije, više od punog desetljeća. No, usprkos tome, brojni građani još uvijek nemaju dovoljno jasan uvid u to kako funkcionira otkup zlata.

Otkup zlata i srebra provodi se u poslovnicama uz educirane djelatnike u nekoliko jednostavnih koraka. S obzirom na kvalitetnu pokrivenost Hrvatske poslovnicama tvrtke Auro Domus, dovoljno je pronaći najbližu poslovnicu putem službenih stranica i donijeti svoje zlato i/ili srebro na besplatnu procjenu.

Kako funkcionira otkup zlata

Djelatnik tvrtke Auro Domus provjerit će težinu predmeta i masu zlata u njima te izraditi neobvezujuću ponudu za klijenta. Ukoliko klijent pristane na ponudu, zlatni predmeti se testiraju kiselinama kako bi se točno utvrdila njihova „čistoća“, odnosno udio čistog zlata. Kod nakita, najčešće je 14-karatno ili 18-karatno zlato. Prvo ima oznaku 585, što znači da ima 58,5 posto udjela zlata u predmetu. A potonje nosi oznaku 750. Drugim riječima, udio zlata je 75 posto.

Nakon provedenog testiranja, klijentu se isplaćuje dogovoreni iznos, odmah i u gotovini. Dakle, kako funkcionira otkup zlata? Vrlo jednostavno, a čitav proces traje svega nekoliko minuta.

Uz otkup zlata u poslovnicama, Auro Domus omogućuje i otkup zlata poštom. U tom slučaju, klijent ne mora niti napustiti kuću. Sva komunikacija odvija se “online”, a zlato preuzima kurirska služba paket24. Sve troškove snosi Auro Domus.

Feedback