Je li moje zlato pravo

Je li moje zlato pravo?

//
Categories

Je li moje zlato pravo? – pitanje je koje si često postavljaju vlasnici nekog zlatnog predmeta. Morate li, kao u sceni iz western filmova, zagristi u zlato kako biste vidjeli je li pravo? Donosimo neke od načina kako sigurnije možete provjeriti vaše zlato.

Je li moje zlato pravo? Odgovor potražite u Auro Domusu

Prvi korak kod testiranja zlata može biti korištenje magneta. Zlato je metal sa slabim magnetskim svojstvima, stoga neće reagirati na blizinu magneta. Drugim riječima, ako vaš prsten “poskoči” privučen magnetom, lako je moguće da se radi o jeftinoj zamjeni za zlato. Čvršći dokaz o sastavu vašeg nakita može biti službeni žig na pozadini nakita. Te tri znamenke označavaju udio zlata u tisućinkama. Pa primjerice oznaka 585 znači da se radi o 58.5 posto udjela zlata ili 14-karatnom zlatu. Jednostavan test kakvoće zlata jest i taj da se predmet zagrebe odnosno zareže, što može dati odgovor radi li se o pozlati ili o pravom zlatu. Postupak testiranja zlata  vrlo je jednostavan, a radi se pomoću kiseline. Svaka je poslovnica Auro Domusa opremljena setom kiselina za provjeru 8, 10, 14, 18 i 21,6 i 22 karatnog zlata.

je li moje zlato pravo?

“Je li moje zlato pravo?” – često se pitaju klijenti prije nego se odluče na prodaju. To je lako besplatno provjeriti u poslovnicama Auro Domusa.

Testiranje zlatnika i zlatnih poluga bez oštećenja

Kada se radi o zlatnicima i zlatnim pločicama i polugama, važno je provjeriti težinu i debljinu. Naime, lažna i prava zlatna poluga mogu imati gotovo identičnu težinu ali je tada debljina drugačija. To je lako ustanoviti rijetkim elektromagnetskim uređajem – Aurotestom. To je brz, vrlo pouzdan i nedestruktivan sustav za analizu autentičnosti investicijskih zlatnih kovanica i poluga. Njime je moguće ustanoviti ispravnost proizvoda gramaža od 1 g do 1000 g. Osim zlata i legura zlata za investicijske svrhe može testirati i srebro. Velika prednost ove metode je ta što zlatnu polugu ne treba vaditi iz blistera (zaštitnog omota). Time ona ne gubi vrijednost i status investicijskog proizvoda. Naime, pločice i poluge koje nemaju certifikat i ne nalaze se u autentičnom vakumiranom pakiranju smatarju se lom zlatom. A ono kod prodaje postiže nižu cijenu od proizvoda investicijskog zlata.

Temeljem ustanovljene finoće zlata i težine predmeta, klijentu se izdaje ponuda za otkup zlata. Ukoliko je njome zadovoljan i prihvati je, novac mu se isplaćuje odmah, na licu mjesta. Stoga dođite u Vama najbližu poslovnicu Auro Domusa, donesite zlatni predmet na besplatnu procjenu i izađite značajno podebljanog novčanika!

Feedback