Kanadski Javorov list 1/2 unce 15.56g

U dolasku

Kanadski Javorov list 1/2 unce 15.56g

1.183,76 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 1.067,15 €

U dolasku

SKU: 47 Kategorije: ,

Opis

25mm (Royal Can. M) 999.9/1000 KANADA

Gratis ekskluzivna ambalaža i cerifikat o autentičnosti

Jednostavnog i čistog dizajna, kanadski investicijski zlatnik Javorov list smatra se jednim od vodećih svjetskih investicijskih zlatnika. Počeo se proizvoditi 1979. godine u Kanadskoj kraljevskoj kovnici (Royal Canadian Mint). To ga čini jednim od najstarijih investicijskih zlatnika dostupnih u širokoj prodaji, uz južnoafrički Krugerrand i austrijsku Krunu. S prednje strane zlatnika istaknut je javorov list, nacionalni simbol Kanade. Stražnja strana predstavlja portret kraljice Elizabete II.
Kandaski javorov list specifičan je po sigurnosnim mjerama koje su uvedene u 2013. i 2015. godini. One uključuju lasersko mikro-ingraviranje na malom području prednje strane zlatnika, vidljivo samo pod povećanjem te radijalne linije u pozadini slike s obje strane novčića. Zbog toga se zlatni Javorov list smatra najsigurnijim zlatnikom na svijetu, čije je krivotvorenje gotovo nemoguće. Zlatnik mase pola unce predstavlja financijski povoljniju opciju kupnje popularnog proizvoda u odnosu na standardnu veličinu od 1 unce.
Royal Canadian Mint postoji od 1901. godine. Prvih 30 godina djelovala je pod imenom Ottawa Mint. Kovnica proizvodi i prodaje paletu proizvoda od zlata visoke čistoće, srebra, paladija i platine. Uz poznate novčiće Javorov list, Royal Canadian Mint proizvodi poluge investicijskog zlata te zlatne i srebrne granule za uporebu u industriji i izradi nakita.

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback