Australski klokan 1/4 unce 7.77g 20.60mm

Australski klokan 1/4 unce 7.77g 20.60mm

615,01 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 532,44 €

995 na zalihi

SKU: 41 Kategorije: ,

Opis

Australski klokan 1/4 unce – (Perth Mint) 999.9/1000 AUSTRALIJA

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Australski klokan 1/4 unce, diljem svijeta poznat i kao Australian Gold Nugget najpoznatiji je proizvod kovnice Perth Mint. Specifičan je po tome što svake godine mijenja dizajn. Usto, proizvode se u ograničenom broju primjeraka, što ih čini traženim kolekcionarskim predmetima. Zbog toga, spadaju među rijetke proizvode kojima kolekcionarska vrijednost može rasti s vremenom, čak i brže od vrijednosti samog zlata. Jedini drugi zlatnik na svijetu koji mijenja dizajn je Kineska panda.

Zlatnik Australian Gold Nugget

Zlatnik Australian Gold Nugget proizvodi se od 1986. godine. Prve 3 godine, pozadina je prikazivale različite primjere zlatnih grumena iskopanih na području Australije. Od 1989. godine, dizajn je promijenjen tako da prikazuje različite klokane, vjerojatno najpoznatiji simbol tog kontinenta. Upravo zahvaljujući ovoj promjeni u dizajnu, zlatnik je dobio neslužbeno ime Australski klokan.
Australski klokan 1/4 unce predstavlja financijski povoljniju opciju kupnje popularnog proizvoda u odnosu na standardnu veličinu od 1 unce. Zbog toga je često „na meti“ kolekcionara.
Perth Mint je službena kovnica zlatnika Australije. Njen vlasnik je savezna država Zapadna Australija. Kovnica je nastala 1899. godine, dvije godine prije nego što je najmanji stalno naseljeni kontinent postao federacija.
Kovnica Perth Mint poznata je i po zlatnicima neoubičajene mase, pa su tako proizvodili i Australskog klokana od 1 kilograma. Stoga ne iznenađuje što je 2011. godine kovnica proizvela najveći zlatnik na svijetu promjera 80 cm, debljine 12 cm i mase 1012 kilograma. Ovaj zlatnik teži od jedne tone proizveden je od čistog zlata. U trenutku kovanja, vrijednost mu je bila 53 milijuna australskih dolara.

 

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback