Američki orao 1/4 unce 8.48g 22mm

U dolasku

Američki orao 1/4 unce 8.48g 22mm

614,75 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 532,29 €

U dolasku

SKU: 59 Kategorije: ,

Opis

Američki orao 1/4 unce – (United States Mint) 916/1000 SAD

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Američki orao 1/4 unce spada među vizualno najimpresivnije zlatnike na svijetu. Povezuje ključne simbole američke nacije. To su službeni nacionalni amblem bjeloglavog orla te poznati simbol slobode i demokracije zvan Lady Liberty. Kao službeni zlatnik SAD-a, Američki orao proizvodi se od 1986. godine.
Osnova za njihovu izradu bila je Odluka o zlatnom novcu (Gold Bullion Coin Act) koju je Kongres donio godinu dana ranije. Njihov izgled temelji se na dizajnu koji je još 1905. godine osmislio Augustus Saint-Gaudens, na poziv tadašnjeg predsjednika Theodora Roosevelta. Američki orao proizvodi se u 4 veličine.

Američki orao predstavlja financijski povoljniju opciju kupnje popularnog proizvoda u odnosu na standardnu veličinu od 1 unce.
United States Mint službena je federalna kovnica Sjedinjenih Američkih Država. Uz službene dolarske kovanice koje su u opticaju, zadužena je i za proizvodnju zlatnih kovanica te komemorativnih medalja. Osnovana je u Philadelphiji 1792. godine, a trenutačno ima još tri aktivna centra u Denveru, San Franciscu te West Pointu.

 

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback