Zlatna poluga 500 g

Zlatna poluga 500 g

35.636,49 

* Cijena vrijedi za jednokratno plaćanje
Dostava nije uključena u cijenu


Otkup: 34.806,72 €

995 na zalihi

SKU: 24 Kategorije: ,

Opis

Zlatna poluga 500 g Münze Österreich

Zlatna poluga 500 g Münze Österreich čest je odabir klijenata koji se odluče na kupnju većih količina zlata. Zlatna poluga 500 g ima izvrsnu cijenu po gramu i vlasniku omogućuje lakšu zaradu u odnosu na pločice od 1000 g.

Svaka zlatna poluga ima svoj serijski broj. Pločice od 500 g isporučuju se kupcima bez pakiranja i zato je Auro Domus za velike pločice proizveo ekskluzivna pakiranja koja olakšavaju njihovo skladištenje.

Budući da Münze Österreich ne izdaje certifikat za veće pločice (250g, 500g, 1000g), Auro Domus izdaje vlastiti certifikat koji jamči kvalitetu i autentičnost pločica.

Austrijska kovnica novca Münze Österreich u vlasništvu je Središnje austrijske banke. Jedna je od najstarijih kovnica na svijetu.

Povijesno se prvi put spominje 1371. godine, no stvarna je povijest oko dva stoljeća duža. Zanimljiva je priča o njegovim počecima. Na povratku iz križarskih ratova Rikard Lavljeg Srca uhićen je u Austriji (zbog prethodnog prekršaja prema vojvodi Leopoldu V.).

Richard je platio 15 tona srebra kao otkupninu. Leopold je to srebro odlučio iskoristiti za izradu kovanica, čime je pokrenuo prvu kovnicu novca u Beču. Uz kovanice, Münze Österreich proizvodi austrijske kovanice eura, kao i prigodne medalje.

Auro Domus njihov je službeni partner u Hrvatskoj.

Gratis ekskluzivna ambalaža i certifikat o autentičnosti

Dodatne informacije

Dimenzije

Dimenzije pakiranja

Država

Finoća

Materijal

Proizvođač

Težina (g)

Feedback