Bitcoin Mjenjačnica

Auro Domus, hrvatska novčarska institucija specijalizirana za trgovinu zlatom

Bitcoin mjenjačnica

Bitcoin mjenjačnica, odnosno CryptoExchange, nova je usluga u poslovnicama Auro Domusa. Razvijena je u suradnji s platformom Way2Coin, koja osigurava kvalitetno tehničko rješenje za promjenu “digitalnog” za “papirnati” novac, i obrnuto.
Na jednostavan način tako je omogućena prodaja i kupnja kriptovaluta za gotovinu. U ponudi platforme Way2Coin su najpopularnije svjetske kriptovalute kao što su Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin i još dvadesetak drugih opcija.

Zahvaljujući razgranatoj mreži poslovnica Auro Domusa, ova je usluga dostupna na više od stotinu lokacija u gotovo svakom gradu Hrvatske.

Way2Coin.com ///

Do kriptovaluta u par minuta
Way2Coin bitcoin mjenjačnica svakome omogućuje jednostavan ulazak u svijet kriptovaluta.
Ili isplatu gotovine klijentima koji već posjeduju kriptovalute u svom digitalnom novčaniku.
Saznaj više!

Do kriptovaluta u par minuta

Za kupnju kriptovaluta potreban je digitalni novčanik ili “wallet”. Radi se o mobilnoj aplikaciji dostupnoj u “trgovinama” kao što su Google Play ili AppStore. Proces kupovine i prodaje vrlo je jednostavan:

Kupovina:

  1. Klijent odabire željenu kriptovalutu i iznos koji se želi kupiti: u kunama ili kriptovaluti
  2. Po dobivenoj ponudi uplaćuje gotovinu
  3. Mjenjačnica prebacuje odabranu kriptovalutu na digitalni novčanik klijenta

Prodaja:

  1. Klijent odabire vrstu i količinu kriptovalute koju želi prodati
  2. Kriptovalutu šalje u digitalni novčanik mjenjačnice te dobiva potvrdu
  3. Nakon što je transakcija provedena, podiže gotovinu u poslovnici

Kriptovalute u ponudi

rekordna cijena bitcoina

Bitcoin mjenjačnica omogućuje trgovanje s više od dvadeset kriptovaluta. Uz najpoznatije digitalne valute odnosno tokene, Way2Coin u svojoj ponudi ima i zanimljive alternative.
Ponuđene kriptovalute idealne su za ulazak na tržište, nakon čega se lako i jednostavno mogu zamijeniti za ostale kriptovalute putem digitalnih novčanika.

Izdvajamo šest najtraženijih kriptovaluta odnosno one s najdužom tradicijom postojanja ili s najvećim volumenom trgovanja:

Bitcoin (BTC) – najstarija kriptovaluta koja se često koristi kao sinonim za čitavo tržište. Bitcoin je prva decentralizirana digitalna valuta, koja je zaživjela početkom 2009. godine.

Ether (ETH) – token koji omogućuje rad posebne blockchain mreže nazvane Ethereum. Iako se dva naziva koriste kao istoznačnice, oni zapravo označavaju različite stvari. Ether je valuta, a Ethereum sustav koji ta valuta pokreće.

Litecoin (LTC) – nakon Bitcoina, Litecoin je valuta s povijesno najvećim tržišnim udjelom. Nastala je na istoj blockchain tehnologiji na kojoj je zasnovan BTC. Naime, kako se radi o open source programu, moguće je na njemu graditi nove valute, sa sličnim ili različitim svojstvima.

Ripples (XRP) – slično kao i kod Ethereuma, odnosno ethera, Ripple i ripples su dvije različite stvari. Prvi naziv označava mrežu ili sustav, a drugi valutu koji se u tom sustavu koristi.

Bitcoin Cash (BCH) – kao što mu i samo ime govori, Bitcoin Cash zapravo je “odvjetak” ili “spin-off” Bitcoina. Potvrda transakcija puno je brža nego kod “starije” kriptovalute, zbog čega je i cijena same transakcije u načelu puno niža.

USD Coin (USDC) – Ova kriptovaluta razlikuje se od ostalih po tome što je – stabilna. Naime, USDC je “stablecoin”, čija je vrijednost čvrsto vezana uz vrijednost američkog dolara, tako da 1 USDC uvijek vrijedi 1 USD.

Uz šest najvećih i najpopularnijih, Auro Domusova ponuda kriptovaluta uključuje i niz ostalih opcija, koje se smatraju manje stabilnima. To znači da njihova vrijednost može brže rasti, ali i padati, u odnosu na Bitcoin ili Ether.

Trenutačno su u ponudi sljedeće “manje” kriptovalute: Chainlink (LINK), Stellar (XLM), Uniswap (UNI), DAI coin (DAI), Aave coin (AAVE), Maker (MKR), Algorand (ALGO), Yearn Finance Coin (YFI), Synthetix (SNX), Paxos Standard (PAX), UMA Coin (UMA) i druge.

Tražite li investicijsko zlato?

provjerite cijene i ponudu u našem web shopu!