Cryptoexchange

Bitcoin Mjenjačnica

Auro Domus, hrvatska novčarska institucija specijalizirana za trgovinu zlatom

Bitcoin mjenjačnica

Bitcoin mjenjačnica, odnosno CryptoExchange, nova je usluga u poslovnicama Auro Domusa. Na jednostavan način tako je omogućena prodaja i kupnja kriptovaluta za gotovinu. U ponudi su najpopularnije svjetske kriptovalute kao što su Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin i još dvadesetak drugih opcija.

Kriptovaluta je digitalni novac, kreiran u digitalnom obliku kao sredstvo digitalne razmjene. Auro Domus u svojim poslovnicama nudi mogućnost pretvaranja gotovine u kriptovalute ili obrnuto: zamjenu kriptovaluta za gotovinu. Zahvaljujući razgranatoj mreži poslovnica, ova će usluga biti dostupna na više od stotinu lokacija u gotovo svakom gradu Hrvatske.

Kako funkcionira bitcoin mjenjačnica

Auro Domusova Bitcoin mjenjačnica svakome omogućuje jednostavan ulazak u svijet kriptovaluta. Ili isplatu klijentima koji već posjeduju kriptovalute u svom digitalnom novčaniku…
Za kupnju kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum odnosno “eter”, Ripple, Litecoin i druge potreban je digitalni novčanik ili wallet. Radi se o mobilnoj aplikaciji dostupnoj u “trgovinama” kao što su Google Play ili AppStore. Postoji veliki broj različitih vrsta digitalnih novčanika, a među najpopularnijima su Exodus i Trust. Proces kupovine je jednostavan. Odabire se željena kriptovaluta i iznos koji se želi kupiti: u kunama ili kriptovaluti. Nakon uplate gotovine, Auro Domus prebacuje odabranu kriptovalutu na korisnikov digitalni novčanik.

Prodaja kriptovalute nešto je dugotrajniji postupak. To ne znači da je kompliciran! Duže trajanje posljedica je čekanja potvrde prijenosa kriptovalute na Auro Domusov digitalni novčanik. Za potvrdu je potrebno oko 15 minuta, iako u pojedinim situacijama taj vremenski rok može biti i duži.

Sam postupak sastoji se od tri koraka. Klijent odabire kriptovalutu koju želi prodati i njenu količinu, a Auro Domus daje ponudu temeljem trenutačne vrijednosti odabrane kriptovalute. Klijent šalje kriptovalutu u Auro Domusov novčanik i dobiva potvrdu. Nakon što je transakcija provedena, s tom potvrdom može podiguti gotovinu u poslovnici.

Zašto kupiti kriptovalute?

Tržište kriptovalutama je nepredvidivo, stoga Auro Domus ne može dati preporuke i savjete oko izbora konkretnih kriptovaluta. Međutim, u suvremenom svijetu blockchain tehnologija i kriptovalute sve više postaju nezaobilazna vrsta imovine.
Od pojma zanimljivog samo “zanesenjacima” novom tehnologijom, Bitcoin, Ether i drugi “novčići” postali su općeprihvaćeni dio financijskog tržišta u koji ulažu ozbiljni investicijski fondovi i renomirane tvrtke kao što je Tesla Motors.
Ukratko, kriptovalute nisu budućnost – one su sadašnjost.

Usluga CryptoExchange dostupna je u sljedećim poslovnicama:

 

Tražite li investicijsko zlato?

provjerite cijene i ponudu u našem web shopu!